DPA sluit overeenkomst voor training van interim-professionals

24.05.2007 / 10:47 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: A4-projectmanagement

A4-projectmanagement

DPA sluit overeenkomst voor training van interim-professionals tot A4-gecertificeerde projectmanagers

24 mei 2007 - DPA en A4-Projectmanagement(r) hebben een overeenkomst gesloten voor de training van interim-professionals tot A4-gecertificeerde projectmanagers. Circa 75 DPA interim-professionals nemen deel aan de training in A4-Projectmanagement(r). DPA: beursgenoteerde professionele dienstverlener
Met A4-Projectmanagement(r) biedt DPA zowel voor haar opdrachtgevers als interim-professionals een methode waarmee projecten beheerst kunnen worden uitgevoerd en bestuurd. En A4-Projectmanagement(r) verkrijgt daarmee een fors aantal ambassadeurs en een groot aantal referenties voor haar nieuwe pragmatische projectmanagement-methode. A4 in top-10 projectmethodes
A4-Projectmanagement(r) behoort tot de tien projectmanagement-methoden, die PMI (Project Management Instituut Nederland) en adviesbureau Berenschot toekomstvast achten voor Nederlandse organisaties. De A4-Projectmanagement(r)-methode wordt aanbevolen vanwege zijn eenvoud, overzicht en leergemak. PMI en Berenschot publiceren dit in hun boek 'Projectmanagement in Nederland' dat in oktober 2006 verscheen. Profiel DPA
DPA is een detacheringorganisatie, die ondernemingen flexibele oplossingen biedt op het gebied van personele behoefte. In de huidige markt is flexibiliteit van groot belang om kosten efficiënt te kunnen werken onder alle economische omstandigheden.

DPA biedt een breed spectrum aan detacheringdiensten. Zo is DPA marktleider in Finance, behoort DPA tot de top 10 IT leveranciers en ontwikkelt DPA zich snel en gedegen binnen de vakgebieden Supply Chain Management, Banking & Insurance en Human Resource Management. Daarnaast biedt DPA een sterke basis voor hoogopgeleiden aan het begin van hun carrière door middel van het Young Professionals Management Trainee programma. Binnen de publieke en private sector vervullen zij functies op het gebied van consultancy en projectmanagement.

Professionals
Kernwaarden van de interim professionals zijn: deskundigheid in de uitoefening van het vak, focus en passie om 'gewone dingen ongewoon goed te doen' en de ambitie om steeds beter te worden. Dat vraagt om pragmatische, ondernemende professionals. De flex professionals van DPA zijn actief op detacheringbasis bij gerenommeerde bedrijven en instellingen in heel Nederland en Spanje. Met een groot aantal klanten heeft DPA een preferred supplier overeenkomst. DPA kent klanten door en door en levert niet alleen toegevoegde waarde op het gebied van kennis en ervaring, maar ook op persoonlijk vlak.

Internationaal en beursgenoteerd
DPA is, samen met DPA Supply Chain People, een werkmaatschappij van het aan Euronext genoteerde DPA Flex Group NV. In totaal telt de onderneming circa 1.300 interim-professionals.

Profiel A4-Projectmanagement(r)
A4-projectmanagement(r) is een nieuwe en pragmatische methode voor het beheerst uitvoeren en besturen van projecten. De A4-methode is sterk doel- en resultaatgericht en deelt een projectmatige opgave op in vier kwadranten. Deze beginnen alle 4 met een 'A': Aanleveren, Activeren, Afwegen en Afronden. In een project vormt afstemming het magma van de werkzaamheden. Deze vijfde A maakt intergraal onderdeel uit van de overige vier. Wat is A4?
A4-projectmanagement(r) bestaat uit een concept, een rubricering van bestaande technieken en tools voor projectmatig werken alsmede 4 praktische sjablonen om een gehele projectcyclus uit te voeren. Binnen de A4-aanpak komen ook de voor een project noodzakelijke zachte aspecten, zoals motivatie en samenwerking, ruim aan bod. A4 in de markt
Vanaf 2000 wordt de methode uitgedragen naar de markt door middel van in-company cursussen. Sinds 2001 adopteren enkele organisaties, profit en not-for-profit, de A4-aanpak. In 2002 werd A4 uitgebreid met een vijfde A, die van afstemmen. Begin 2003 verscheen het eerste boek, het overzichtsboek A4-projectmanagement.

Begin 2006 is 'A4-projectmanagement BV' opgericht door de grondlegger en bedenker René Hombergen en projectmanagers Frans de Haart en Brenda Lit. In samenwerking met een Nederlandse uitgever vindt momenteel onderzoek plaats om de A4-Projectmanagement(r)-methode ook op de Engelse markt te brengen. Medio 2007 komen vier vervolgboeken uit, één per A4-kwadrant. Delen over projectcommunicatie en portfoliobesturing volgen eind 2007.