Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 24-05-2007

Verdachte voor vuurwapenbezit aangehouden

AMERSFOORT Op basis van informatie heeft de politie Eemland zuid op zaterdagmiddag 19 mei een 32-jarige Amersfoorter in zijn woning aangehouden voor vuurwapenbezit zonder daarvoor een vergunning te hebben. In de woning werd tijdens een doorzoeking een pistool en munitie aangetroffen. De verdachte zit inmiddels in voorarrest.

Beroving

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een jongen besprongen door drie jongens. Omstreeks 12.30 uur fietste een 8-jarige jongen uit Amersfoort over de Schothorsterlaan. Plotseling sprongen drie jongens uit de bosjes en duwden de jongen van de fiets. De jongen rende vervolgens weg en de fiets werd door het trio meegenomen. Later werd de fiets met een lekke band in de omgeving teruggevonden. De 8-jarige jongen liep een pijnlijk been op na dit voorval.

Overvaller aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een overvaller snel aangehouden. Omstreeks 17.20 uur kreeg de politie de melding dat er een gewapende overval had plaatsgevonden bij het tankstation aan de Daam Fockemalaan. De medewerker werd bedreigd met een vuurwapen en de overvaller ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. Veel agenten gingen ter plaatse en keken uit naar de overvaller. In de omgeving van de Utrechtseweg werd een 26-jarige man uit Amersfoort aangetroffen die voldeed aan het signalement. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.