Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 24-05-2007

Rijden onder invloed

LEERSUM- Op donderdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed reed. Omstreeks 01.15 uur werd de 35-jarige man uit Amerongen gecontroleerd op de Rijkstraatweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 765 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Borden vernield

VEENENDAAL- Op woensdagavond werden twee jongens aangehouden voor baldadigheid. Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie de melding dat er verkeersborden werden vernield op de Driemaster. Enkele borden waren in het water gegooid. Agenten gingen ter plaatse en troffen twee vernielers aan. De twee jongens van 17 jaar uit Veenendaal werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Beledigen

DOORN- Op woensdagmiddag werden drie jongeren aangehouden voor belediging. Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie de melding dat een fiets in brand zou staan op de Dorpsstraat. Agenten kwamen ter plaatse en troffen hier enkele jongeren aan. Een 20-jarige man uit Utrecht beledigde direct de agenten en toen de agenten met hem in gesprek wilden gaan begon de groep zich hiermee te bemoeien. De 20-jarige man rende vervolgens hard weg maar kon worden ingehaald en werd aangehouden. Een groep jongens bleef de agenten lastig vallen en twee personen, 17 jaar uit Driebergen en 18-jaar uit Leersum, moesten of afstand worden gehouden met de wapenstok en konden later worden aangehouden.

Tegen dit trio is proces-verbaal opgemaakt.