Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 24-05-2007

Grote verkeerscontrole

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie van het district Utrecht noord een grote verkeerscontrole in de wijken Overvecht en Noordwest gehouden.

Tussen 13.30 en 21.00 uur werden 108 automobilisten en 63 bromfietsers naar de controlelocaties aan de Brailledreef en de Petemoederslaan geleid. De controle werd in samenwerking met de belastingdienst, de RDW, Rijkswaterstaat, de Douane en de ANWB uitgevoerd. Het doel van de actie is het verhogen van de verkeersveiligheid en het terugdringen van de jeugd en bromfietsoverlast.

In totaal werden er 80 bekeuringen uitgeschreven. 61 Automobilisten werden bekeurd voor onder andere het niet dragen van de gordel en het niet hebben van een rijbewijs. Voor 19 bromfietsbestuurders werden bekeuringen uitgeschreven omdat zij een te hoge constructiesnelheid hadden, niet in het bezit waren van een bromfietscertificaat en geen verzekeringsbewijs. Door de belastingdienst werden zes autos in beslag genomen omdat er geen wegenbelasting was betaald.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Van Hoornekade vond woensdagmiddag een aanrijding tussen een bromfietsster en een bestelbusje plaats. Hierbij raakte een meisje gewond.

Rond 15.05 uur kreeg de politie een melding van een ernstige aanrijding op de Van Hoornekade. Ter plaatse bleek dat een 17-jarig meisje uit Utrecht met haar bromfiets vanuit de Blois van Treslongstraat de Van Hoornekade wilde oversteken. Vermoedelijk heeft zij hierbij een bestelbuisje bestuurd door een 40-jarige man uit Utrecht niet zien aankomen en kwam in botsing met het busje. Het meisje raakte gewond en werd overgebracht naar het UMC in Utrecht. Vanwege de ernst van het letsel werd het ambulancepersoneel geassisteerd door artsen van een traumahelikopter. De Verkeersdienst heeft de aanrijding in onderzoek.

Mishandeling en onder invloed

UTRECHT / WOERDEN Op woensdagavond 23 mei werd een man in Utrecht mishandeld. Later werd in Woerden een verdachte aangehouden.

Rond 19.00 uur belden twee mannen bij een woning aan de Operettelaan aan. De 34-jarige bewoner deed open en het tweetal drong de woning binnen. De bewoner herkende in één van de mannen een 42-jarige man uit Zegveld, waar hij een zakelijk conflict mee had. De bewoner kreeg enkele klappen en hij verdedigde zichzelf door terug te slaan. Vervolgens verlieten de twee verdachten de woning en reden in een auto weg. Het slachtoffer is met hoofdpijnklachten naar het ziekenhuis gegaan en mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Rond 21.05 uur zagen agenten de auto met daarin de 42-jarige Zegvelder op de Zegveldse Uitweg rijden. De verdachte werd aangehouden voor de mishandeling in Utrecht. Tevens bleek hij te veel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 550 ug/l, 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Hij is voor het verdere onderzoek naar de mishandeling in Utrecht overgedragen aan politiemensen van bureau Marco Polo en is in Utrecht ingesloten. Het onderzoek naar hem en zijn medeverdachte wordt voortgezet.

Straatroof

UTRECHT Op de Oudegracht werd woensdagmiddag een man beroofd.

Een 35-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 13.45 uur over de Oudegracht. Plotseling werd zijn tas uit zijn handen gerukt door een tot nu toe onbekende jongen die achter op een scooter zat. Via het cameratoezicht zal de politie proberen te achterhalen wie verantwoordelijk zijn voor de beroving. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Paardenveld.