Gemeente Voerendaal


23/5/2007 - Verkeersexamen basisscholen 2007

De leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Voerendaal zullen ook dit jaar weer meedoen aan het Landelijke Verkeersexamen. Net als hun ouders hééééél lang geleden. Op donderdag 24 mei zal het praktische examen worden afgelegd. Bij het afnemen van het fietsexamen van de basisschool Kunrade zal L1 opnames maken. Een speciale delegatie van Veilig Verkeer Nederland (VVN) is bij deze gelegenheid ook aanwezig.

Ruim 120 duizend basisscholieren nemen donderdag deel aan het 75e nationale fietsexamen van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Ongeveer zestig procent van de basisscholen doet mee aan het examen. VVN is ontevreden met dat percentage en wil dat het praktijkexamen verplichte kost wordt voor basisscholen.

De meeste basisscholen deden wél mee aan het Schriftelijk Verkeersexamen in april. In de huidige situatie is het theorie- en praktijkexamen voor het verkeer geen verplicht onderdeel van het basisonderwijs. "Scholen mogen zelf weten hoeveel tijd ze eraan besteden. Wij vinden dat het minstens een halfuur per week zou moeten zijn", zegt een woordvoerder van VVN