Gemeente Apeldoorn

Wildgestalde fietsen nog steeds in depot

Om het nieuwe Stationsplein mooi en toegankelijk te houden verwijdert de gemeente wildgestalde fietsen van het plein. Vanaf het moment dat deze regel is ingevoerd staan er inmiddels 97 fietsen in het gemeentedepot die niet door de rechtmatige eigenaar zijn afgehaald. Onderzoek wijst uit dat het om fietsen gaat waar "niets" mee aan de hand is.

Het wijkserviceteam van de gemeente doet een vriendelijke doch dringende oproep aan alle eigenaren van deze wildgestalde fietsen om ze onmiddellijk af te halen. Fietsen die te lang blijven staan worden vernietigd of doorverkocht.

Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart of verblijfsdocument), fietssleutel en na het betalen van vijf euro is de fiets weer in uw bezit.

Het afhaaldepot van de gemeente aan het Stationsplein hoek Stationsstraat is op werkdagen geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Ook liggen er plannen om voor het gebied rondom het Caterplein een dergelijke handhavingsactie, als nu geldt voor het Stationsplein ten aanzien van wildgestalde fietsen, in te voeren. Regelmatig komt het voor dat hulpverleners op drukke stapavonden last hebben van fout gestalde fietsen. Waarschijnlijk biedt het ACEC-gebouw mogelijkheden om de fietsenstalling voor dit gebied uit te breiden.

Voor het laatst bijgewerkt op: 24-5-2007 11:01