Gemeente Lansingerland


C.J. Botermans uit Bleiswijk ontvangt lintje
dhr CJ Botermans

Onder strikte geheimhouding werd dhr Botermans naar het bestuurscentrum van Bleiswijk gelokt. Daar werd hij nietsvermoedend ontvangen door zijn familie en burgemeester Eenhoorn.

De heer Botermans werd onderscheiden vanwege zijn activiteiten als voorzitter van de gereformeerde jongeren in Katwijk en later het jeugdwerk in Bleiswijk. Vanuit een interkerkelijk overlegorgaan ontstond een denktank die Het Conciliaire Proces in Bleiswijk vorm wilde geven. De heer Botermans had zitting in deze dentank. In 1989 wist hij deze groep te mobiliseren om na de val van de Roemeense dictator een actie voor Roemenië op touw te zetten. Zijn initiatief leidde er toe dat met de hulp van andere vrijwilligers twee vrachtwagens vol hulpgoederen Roemenië bereikten.

Verder ontstond uit de denktank de eerste aanzet voor de Wereldwinkel Bleiswijk. De heer Botermans was jarenlang voorzitter en de grote drijfveer van deze stichting (totdat hij zich ging inzetten voor de BLOS). Tijdens de beginjaren van de Wereldwinkel startte de BLOS (Bleiswijkse Ontwikkeling Samenwerking) waarin de heer Botermans zitting nam. Vanuit de BLOS zette hij zich in voor het vluchtelingenwerk.

Na het pensioen van decorandus werd hij bestuurslid van de RWZO. Verder was de heer Botermans ook actief voor de Nederlandse Hartstichting. Hij gaf reanimatielessen op scholen en bij verenigingen en bedrijven. Daarnaast coördineerde hij geregeld (met zijn echtgenote) de collecteacties voor de Nederlandse Hartstichting en andere goede doelen.

Gelet op de gezondheidstoestand van de heer Botermans is besloten om de onderscheiding z.s.m. uit te reiken en niet te wachten tot de lintjesregen van 2008.

familie Botermans De onderscheiding, uitgereikt door burgemeester Eenhoorn
familie in de zaal Het opspelden van het lintje