Gemeente Medemblik

50 wielklemmen voor International Sailing Center

De zeilsport in Medemblik wordt geteisterd door diefstal van rubberboten. Om dit tegen te gaan, stelt de gemeente Medemblik preventiemateriaal beschikbaar.

Medemblik is de navel van de wedstrijdzeilsport in Nederland. Naast onder meer Melbourne, Palma en Hyeres, is Medemblik vanaf volgend jaar daarom ook het wedstrijdterrein voor de World Cup. Van 23 tot en met 27 mei 2007 heeft de Breitlingregatta (voorheen Spa-regatta) plaats, waar maar liefst 62 landen aan meedoen.

Het wedstrijdzeilen is voor de gemeente Medemblik dan ook een belangrijke activiteit; het trekt duizenden bezoekers naar de stad en als trainingscentrum voor o.a. de Nederlandse equipes is er een goede naam hoog te houden.

In Medemblik trainen ook veel internationale teams, begeleid door coaches die op stevige rubberboten meevaren om aanwijzigen te geven en aan te moedigen. Deze rubberboten blijken door hun aanhangmotoren een interessant object voor het dievengilde. Onlangs is de Belgische ploeg nog bestolen van het materiaal.

Op dit moment vindt s nachts bewaking plaats. In een overleg tussen de burgemeester en de politie op 14 mei jl., is besloten dat de gemeente Medemblik 50 wielklemmen ter beschikking stelt aan het International Sailing Center. Deze wielklemmen kunnen tijdens zeilwedstrijden worden gebruikt door de teams. Door ze te bevestigen aan de aanhangwagens waarop de rubberboten staan gestald, wordt diefstal bemoeilijkt.

De wedstrijdleiding heeft laten weten de geste van de gemeente Medemblik buitengewoon te waarderen.