Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 21 2007

VERLEENDE LICHTE BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving
Verzonden

Molenhoek:

Singel 86 wijzigen rechter zijgevel woning 16 mei 2007

VERLEENDE REGULIERE BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving
Verzonden

Middelaar:

Dorpsstraat 14 uitbreiding woning 16 mei 2007

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

AANVRAAG BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Davillaweg 13 vernieuwen en vergroten blokhut Don Bosco

Molenhoek:

Stationstraat 44 plaatsen veranda

AANVRAAG SLOOPVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving

Mook:

Davillaweg 13 grote zaal slopen

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Mook ca., 22 mei 2007

.

Voornemen vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan ten behoeve van:


- het vestigen van een kantoor aan huis, ter plaatse van de Middelweg 63 te Molenhoek;


- het plaatsen van drie vlaggenmasten met banieren in het winkelcentrum te Molenhoek.

Inzageperiode: het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van woensdag 23 mei 2007 tot en met dinsdag 3 juli ter inzage, in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden, conform de procedure omschreven in artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en Afdeling 3.4 van de Algemene Wet Bestuursrecht.

Reactiemogelijkheden: gedurende de inzage periode kan eenieder mondeling of schriftelijk zijn zienswijze omtrent het voornemen kenbaar maken. Degene die onverschoonbaar niet tijdig een zienswijze indient, kan in een later stadium geen bezwaar en/of beroep instellen tegen het definitieve besluit. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar, Postbus 200, 6585 ZK Mook. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt via onderstaand telefoonnummer.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969149.

Voornemen vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te verlenen voor:


- het uitbreiden van de woning op het perceel Appelhof 10 te Molenhoek (kadastraal bekend gemeente Mook en Middelaar, sectie A, nummer 6137)

Inzageperiode: het ontwerpbesluit en de stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling van het ontwerp liggen vanaf woensdag 23 mei 2007 tot en met dinsdag 3 juli 2007 tijdens de openingsuren ter inzage in het gemeentehuis aan de Raadhuisplein 6 te Mook.

Reactiemogelijkheden: gedurende de inzageperiode kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn zienswijze omtrent het voornemen kenbaar maken. Degene die onverschoonbaar niet tijdig een zienswijze indient, kan in een later stadium geen bezwaar en/of beroep instellen tegen het definitieve besluit.

Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar, Postbus 200, 6585 ZK Mook. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via onderstaand telefoonnummer.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. (024) 696 91 47.

..

Verleende kapvergunningen

Perceel
Omschrijving Herplantplicht

Molenhoek:

Plan Gladiolen (bouwproject 26 bomen en dunning 17 bomen vd 2^e grootte

Franciscanessenstraat/ van een houtopstand

Hoeveveld)

Inzage: met ingang van de dag na verzending d.d. 15 mei 2007

Inspraakmogelijkheden:

* Bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum

* Voorlopige voorziening na indiening van bezwaarschrift bij Rechtbank Arrondissement Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur

.

Aanwijzing toezichthouder Algemene Plaatselijke Verordening

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 10 mei 2007 de eerste wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Mook en Middelaar (APV) heeft vastgesteld. Het besluit omvat de aanwijzing van de heer J.M. Troost als toezichthouder op grond van de APV. Het raadsbesluit ligt voor eenieder ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer J. Knoops, bereikbaar op telefoonnummer 024 69 69 111.

Openbare bekendmaking Wet geluidhinder

Ingevolge de Wet geluidhinder maken burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar bekend dat zij voornemens zijn i.v.m. de in voorbereiding zijnde bouw van een aantal bedrijfswoningen, een hogere grenswaarde als bedoeld in artikel 106 van de Wet geluidhinder vast te stellen.

Het betreft de percelen van drie woningen op de volgende locatie:


- Rijksweg 16 te Molenhoek.

Het ontwerp besluit met de daarbij behorende stukken liggen van 23 mei 2007 t/m 5 juni 2007 ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Gedurende de gestelde termijn kan iedere belanghebbende schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze ten aanzien van het ontwerp indienen bij het College van burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar.

Voor meer informatie of het inbrengen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met bureau RIBM, tel. 024 - 696146.

VERKEER

Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij besloten hebben een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen op de parkeerstrook ter hoogte van de woningen Karolingenstraat 59 t/m 69 in Mook. Het betreffende parkeervak zal gemarkeerd worden met een verkeersbord model E6 (gehandicaptenparkeerplaats) voorzien van een onderbord met het kenteken van het voertuig van de aanvrager. Het besluit is 15 mei 2007 verzonden.

Inzage: tot en met 26 juli 2007

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode;


- voorlopige voorziening, na indiening bezwaarschrift, bij Rechtbank Arrondissement Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Nadere informatie: bureau Beheer Openbare Ruimte, tel: 69 69 159

Evenementen

Beach volleybaltoernooi

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning hebben verleend voor het organiseren van een beach volleybaltoernooi op 26 en 27 mei 2007. Het toernooi vindt plaats op het terrein van de Mookerplas in Plasmolen. Het besluit is 14 mei 2007 verzonden.

Inzage: tot en met 25 juni 2007.

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode;


- voorlopige voorziening, na indiening bezwaarschrift bij Voorzieningenrechter te Roermond.

Nadere informatie: bureau Bestuurszaken, tel: 69 69 131

.

Werkzaamheden aan spoorbrug Heumensebaan

Het komt nog steeds voor dat het bruggetje over het spoor ter hoogte van de Heumensebaan gebruikt wordt door verkeer wat daar te groot of te breed voor is. Één van de gevolgen hiervan is dat de brugleuning beschadigd is.

Op 29 mei a.s. wordt daarom aan beide zijden van het bruggetje een gedeelte van de leuning vervangen. Het bruggetje wordt hiervoor voor doorgaand autoverkeer afgesloten. Voor fietsers en voetgangers blijft de brug gewoon toegankelijk.

Het verkeer vanuit en naar Groesbeek zal worden omgeleid via de Groesbeekseweg middels omleidingsborden. Het bruggetje wordt hooguit voor één werkdag afgesloten.

Verschoven ophaaldag afvalcontainers

Graag willen wij u erop attenderen dat er op maandag 28 mei geen afval opgehaald wordt in verband met tweede pinksterdag. De containers die normaliter op maandag geleegd worden staan nu gepland voor donderdag 31 mei. De ledigingen van dinsdag en woensdag zijn ongewijzigd. Zie ook de afvalwegwijzer.

Vergadering Klankbordgroep Wmo

De Klankbordgroep Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vergadert op donderdag 24 mei aanstaande van 11.00 tot 12.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Mook. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staat onder andere het plan van aanpak Beleidsplan Wmo 2008-2011.

Belangstellenden zijn uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen.

..

Toekomst tussengebied Malden en Mook

Op 29 mei om 20.00 uur wordt in gemeenschapshuis "De Wieken" in Molenhoek een informatiebijeenkomst gehouden over de nieuwste gedachten met betrekking tot de toekomst van het gebied tussen Molenhoek en Malden.

Sinds januari is een intergemeentelijke raadswerkgroep bezig om de toekomstige bestemming van dat gebied voor te bereiden. Deze werkgroep is samengesteld uit leden van de beide gemeenteraden. Voor Heumen hebben er zitting in mevr. M. de Graaff, mevr. F. Kuijpers, mevr. G. van Merode en de heren H. Joosten en J. Lamers. Voor de gemeente Mook en Middelaar zijn dat de heren H. Büchner, C. Creemers, P. Heisen, W. Meij en J. van Bommel.

De werkgroep heeft als opdracht om met brede inbreng van deskundigen en de bevolking bouwstenen te verzamelen voor een bestemmingsplan. De gemeenten willen daarmee samen duidelijkheid scheppen over de toekomstige inrichting.

Tot nu zijn twee werksessies gehouden onder leiding van twee onafhankelijke bureaus, Arcadis en Terra Incognita. Die hebben de resultaten van de sessies, samengevat in een advies, uitgebracht aan beide gemeenten.

De raadswerkgroep zal eind mei aan de beide gemeenteraden haar advies aanbieden. Daarin staan de bouwstenen en aanbevelingen voor het vervolg. De gemeenteraden zullen op 28 juni een besluit nemen in de vorm van een opdracht aan de Colleges van B&W.

meepraten

De raadswerkgroep wil graag weten hoe de bevolking denkt over de uitkomsten van de werksessies, het advies van de bureaus en de bevindingen van haar zelf. Iedereen kan daarmee nog invloed uitoefenen op het eindadvies van de raadswerkgroep voordat er een besluit wordt genomen.

Dat kan in de bijeenkomst op 29 mei. Voor de pauze zullen Arcadis en Terra Incognita het resultaat van de beide werksessies en hun advies toelichten, gevolgd door een presentatie van de raadswerkgroep van de bouwstenen en wat daarmee gaat gebeuren.

Na de pauze is het woord aan de aanwezige inwoners. De uitkomsten van de avond worden verwerkt in het eindadvies van de raadswerkgroep dat naar de beide gemeenteraden wordt gestuurd.

Het adres van "De Wieken" is Esdoornlaan 5 in Molenhoek. De bijeenkomst zal naar verwachting om 22.00 uur afgelopen zijn.

Het rapport van Arcadis is te downloaden op de websites van de gemeente Heumen en de gemeente Mook en Middelaar.