Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 24-05-2007

Grote alcoholcontrole

MIJDRECHT / VINKEVEEN De politie heeft op woensdagavond 23 mei en het begin van de daaropvolgende nacht een uitgebreide alcoholcontrole gehouden.

De controles vonden plaats op de rotonde Veenweg / Industrieweg in Mijdrecht en op de Groenlandsekade / Baambrugse Zuwe en de Vinkenkade in Vinkeveen. In Mijdrecht moesten 1131 bestuurders een blaastest afleggen. Vier van hen bleken te veel te hebben gedronken.

Bij de controle in Vinkeveen mochten 434 bestuurders een blaastest doen en werden 9 automobilisten aangehouden omdat zij te diep in het glaasje hadden gekeken.

De ademanalyse resultaten zaten tussen de 230 ug/l en de 560 ug/l, terwijl de wettelijke grens 220 ug/l is. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod variërend van één tot zes uur.

Gewond

WOERDEN Een 19-jarige fietsster uit Woerden raakte op woensdag 23 mei gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 10.35 uur reed een 45-jarige automobilist uit Woerden over de Utrechtsestraatweg, komende uit de richting van Geestdorp. Op de kruising met de Stationsweg verleend hij geen voorrang aan de voor hem van links komende 19-jarige fietsster uit Woerden, met een aanrijding tot gevolg.

De vrouw liep letsel aan haar armen en benen op. Zij is voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Mishandeling en onder invloed

UTRECHT / WOERDEN Op woensdagavond 23 mei werd een man in Utrecht mishandeld. Later werd in Woerden een verdachte aangehouden.

Rond 19.00 uur belden twee mannen bij een woning aan de Operettelaan aan. De 34-jarige bewoner deed open en het tweetal drong de woning binnen. De bewoner herkende in één van de mannen een 42-jarige man uit Zegveld, waar hij een zakelijk conflict mee had. De bewoner kreeg enkele klappen en hij verdedigde zichzelf door terug te slaan. Vervolgens verlieten de twee verdachten de woning en reden in een auto weg. Het slachtoffer is met hoofdpijnklachten naar het ziekenhuis gegaan en mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Rond 21.05 uur zagen agenten de auto met daarin de 42-jarige Zegvelder op de Zegveldse Uitweg rijden. De verdachte werd aangehouden voor de mishandeling in Utrecht. Tevens bleek hij te veel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 550 ug/l, 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Hij is voor het verdere onderzoek naar de mishandeling in Utrecht overgedragen aan politiemensen van bureau Marco Polo en is in Utrecht ingesloten. Het onderzoek naar hem en zijn medeverdachte wordt voortgezet.

Varen onder invloed

WOERDEN Aan het eind van woensdagmiddag werd een schipper aangehouden omdat hij te veel van de alcohol had genoten.

Rond 17.35 uur zagen politiemensen een man varen over het water langs de Zegveldse Uitweg. Het viel hen op dat de man tijdens het varen een halve liter bier in zijn handen hield. De boot werd aan de kant gedirigeerd. De schipper, een 41-jarige man uit Dordrecht, blies bij de blaastest een F (fail), wat betekent dat hij beduidend te veel alcohol achter zijn kiezen had. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 630 ug/l, bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rij-/vaarverbod van zeven uur.