Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Avaya introduceert drie nieuwe typen draadloze IP-toestellen voor intern gebruik Betere spraakkwaliteit en eenvoudiger installatie van draadloze communicatieoplossingen

TER PUBLICATIE: 24 mei 2007

Nieuwegein - Avaya, Inc. (NYSE: AV), leverancier van communicatieapplicaties, -software en -diensten aan de zakelijke markt, introduceert IP-gebaseerde draadloze toestellen waarmee medewerkers die zich niet op hun werkplek bevinden maar wel inpandig of op het bedrijfsterrein zijn met collega's en klanten kunnen communiceren. Deze nieuwe toestellen gebruiken de nieuwste, op open standaarden gebaseerde communicatietechnologie, zodat bedrijven het maximale uit hun WLAN-netwerk kunnen halen. Met deze nieuwe communicatieoplossingen profiteren ze onder andere van verbeterde gesprekskwaliteit, snellere installatie en eenvoudiger gebruik van telefoniefuncties en innovatieve applicaties.

Avaya komt met verschillende modellen tegemoet aan de uiteenlopende behoeften van organisaties. Zij hebben de keuze uit modellen op basis van Voice over WLAN (VoWLAN) of Digital-Enhanced Cordless Technology (DECT). Op deze manier biedt Avaya voor elke IP-infrastructuur de meest kosteneffectieve oplossing. De verschillende nieuwe modellen zijn de volgende:

Avaya 3641 en 3645 VoWLAN-handsets
Deze draadloze IP-toestellen zijn speciaal ontwikkeld voor industriële omgevingen, zoals fabrieken en voor de zorgsector, bijvoorbeeld ziekenhuizen. De robuuste handsets zijn extra goed beschermd tegen stof en vocht en kunnen tegen een stootje. Bovendien zijn de toestellen minder storingsgevoelig wat de gesprekskwaliteit bevordert. Ook zijn deze modellen uitgerust met een push-to-talk-functie. Daarnaast kunnen gebruikers ze eenvoudig koppelen aan specifieke applicaties zoals messaging-applicaties, oproepsystemen voor verpleegkundigen en alarmsystemen.

Avaya 3631 VoWLAN-handset
Deze toestellen zijn ideaal voor kantooromgevingen. De betaalbare draadloze handset heeft een kleurenscherm. Het is de meest geschikte oplossing voor de kantoormedewerkers die zich vaak op verschillende locaties binnen het bedrijfspand ophouden. De toestellen zijn ontworpen voor eenvoudige koppeling aan bestaande WLAN's.

Avaya 3711 IP DECT-handset
Avaya DECT-handsets zijn bij uitstek geschikt voor draadloze telefonie. Avaya introduceert daarom IP DECT voor WiFi-netwerken. Hiermee speelt het bedrijf in op de groeiende vraag naar telefonie van hoge kwaliteit in combinatie met een voor spraak aangelegde IP-infrastructuur. Op deze manier biedt Avaya ook voor eenvoudige IP-infrastructuren een schaalbare en veilige oplossing voor draadloze telefonie.

"De vraag onder bedrijven naar interne mobiele communicatieoplossingen neemt sterk toe", zegt Nathan Dyer, Senior Analyst bij Yankee Group. "De huidige markt voor communicatie-oplossingen voor mobiele werkers richt zich vooral op werknemers buiten de deur. Terwijl een derde van het personeel dat niet op zijn plek zit zich feitelijk elders in het bedrijfspand bevindt. Bovendien blijft telefonie het meest praktische communicatiemiddel voor mobiele medewerkers. Mede daarom verwachten we dat het interne gebruik van VoWLAN- en DECT-telefonieoplossingen zal blijven groeien."

Over Avaya
Avaya levert oplossingen voor Intelligent Communications waarmee klanten hun onderscheidend vermogen kunnen vergroten om zo de concurrentie voor te blijven. Meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder meer dan 90% van de Fortune® 500, vertrouwen op Avaya-oplossingen voor IP-telefonie, Unified Communications, Contact Centers en Communications Enabled Business Processes. Avaya Global Services biedt organisaties van iedere omvang een uitgebreide dienstverlening en ondersteuning.

Ingezonden persbericht