Digitale Gemeente Houten

Nieuwe routeplanner maakt bedrijven en organisaties beter bereikbaar

donderdag 24 mei 2007 - Bron: BRU

Vanaf deze week stelt Bestuur Regio Utrecht een routeplanner beschikbaar aan bedrijven en organisaties in de regio Utrecht. Zij kunnen deze routeplanner kosteloos plaatsen op hun eigen website. BRU komt met deze actie om het reizen per openbaar vervoer verder te stimuleren. Doel is ook om de stadsregio beter bereikbaar te maken, zowel per openbaar vervoer als met de auto.

De regio werkt in deze actie samen met REISinformatiegroep, bekend van het landelijke OV-informatienummer 0900 92 92. Met REISwijzer Plus kunnen mensen online een reisadvies opvragen naar het bezoekadres. De adresgegevens van de organisatie staan al ingevuld. Bezoekers hoeven alleen de vertrekpostcode in te voeren. Het advies bevat informatie waarmee een bewuste keuze tussen auto en openbaar vervoer eenvoudig te maken is. Zowel bezoekers als personeel kunnen hiervan profiteren.


1.900 bedrijven en organisaties met meer dan vijftig medewerkers in de Utrechtse regio ontvangen deze week een flyer en bestelformulier. Daarin staat hoe zij een jaar lang gratis gebruik kunnen maken van REISwijzer Plus. Ook musea en zakelijke dienstverleners die veel bezoekers trekken maar minder dan vijftig medewerkers in dienst hebben, ontvangen dit aanbod van de stadsregio. Het bestelformulier staat ook op www.9292ov.nl/regioutrecht. De online routeplanner is eenvoudig op de eigen website te plaatsen en direct te gebruiken.

De adviezen tonen praktische plattegronden om uit te printen. De informatie is up-to-date, want gebaseerd op de meest recente dienstregeling van alle openbaar vervoerbedrijven. Informatie over REISwijzer Plus is ook te vinden op www.regioutrecht.nl.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).