Ingezonden persbericht


Amsterdam, 24 mei 2007

Nieuwe samenstelling Cebuco-bestuur

Met directe ingang zal het bestuur van Cebuco worden uitgebreid met Gerrit-Jan Bomhof namens AD Nieuwsmedia. Tevens heeft Peter Leene van FD Media zitting genomen.

De belangen van AD Nieuwsmedia werden in het Cebuco bestuur vertegenwoordigd door PCM Media. Nu de advertentie-exploitatie in eigen beheer van AD Nieuwsmedia wordt gedaan, is besloten het bestuur met één zetel uit te breiden. Daarom is commercieel directeur Gerrit-Jan Bomhof per direct als bestuurslid geïnstalleerd. Hiermee werd ingestemd door het NDP-bestuur in haar vergadering van 23 mei jl.

Door het vertrek van Stefan Wayper van FD Mediagroep naar PCM zal Peter Leene, commercieel directeur FD Mediagroep, zijn plaats overnemen. Peter Leene vertegenwoordigt in het bestuur de zelfstandige uitgeverijen van Nederlands Dagblad, Het Parool, Reformatorisch Dagblad, Barneveldse Krant, Friesch Dagblad en Het Financieele Dagblad.

Het bestuur bestaat verder uit voorzitter Julius Minnaar (PCM Dagbladen), Ted Trimbach (De Telegraaf) en Tom Tempelman (NRp Dagbladen).


---

Cebuco is de marketingorganisatie van de Nederlandse dagbladen en zet zich in om de positie van het mediumtype dagbladen op de advertentiemarkt te versterken.