Ingezonden persbericht


Persbericht

NEM Brabant gaat glasvezelnetwerk aanleggen in Geldrop-Mierlo

Rijssen/Geldrop-Mierlo, 24 mei 2007 - Vandaag is besloten om een glasvezelnetwerk in de gemeente Geldrop-Mierlo aan te leggen. In maart 2007 kregen 17.500 bewoners van deze gemeente het aanbod om zich in te schrijven voor een gratis glasvezelaansluiting. De kritische grens van 50% inschrijvingen is inmiddels ruimschoots gehaald. De aanleg van het glasvezelnetwerk gaat op korte termijn van start. Vanaf oktober 2007 worden de eerste inwoners van Geldrop-Mierlo op het netwerk aangesloten.

Het aanbod is door de inwoners van Geldrop-Mierlo met veel enthousiasme ontvangen. Er zijn ruim 9.000 aanmeldingen geregistreerd. Op 15 mei sloot de inschrijvingstermijn voor deze actie. Marco Westenberg, directeur NEM Brabant: "De meeste inwoners kiezen ervoor om direct het gehele dienstenpakket - radio en televisie, telefonie en symmetrische internetverbinding van 100 Mbps - bij OnsBrabantNet af te nemen. De doorslaggevende reden om voor OnsBrabantNet te kiezen is bovenal onze lokale aanwezigheid in de plaatsen Geldrop en Mierlo. De inwoners kunnen hier bij één loket terecht voor informatie, hebben toegang tot een eigen serviceorganisatie en krijgen één rekening."

De aanleg van het compleet nieuwe netwerk is een grote operatie. Nog voor de zomer wordt gestart met de aanleg van de hoofdkabels. Hiervoor wordt meer dan 200 kilometer sleuf gegraven. Door gebruik te maken van speciale technieken kan de overlast door openliggende sleuven voor de bewoners tot een minimum worden beperkt. Vanaf oktober 2007 worden de eerste woningen op het netwerk aangesloten.

Het initiatief van NEM Brabant sluit nauw aan op de wens van de gemeenteraad een breedbandige infrastructuur in Geldrop-Mierlo te realiseren waar alle instellingen, bedrijven en burgers tegen gelijke voorwaarden toegang tot hebben. Met deze snelle infrastructuur kunnen zij eenvoudig gebruik maken van verschillende economische, educatieve en zorgvoorzieningen. De gemeente Geldrop-Mierlo investeert zelf niet in het project maar ondersteunt het initiatief van NEM Brabant binnen haar wettelijke bevoegdheden.

NEM Brabant is inmiddels in gesprek met meerdere gemeenten in Noord-Brabant die ook interesse hebben getoond in een glasvezelnetwerk in hun gemeente.

Over Reggefiber
Reggefiber is een organisatie die gespecialiseerd is in aanleg en exploitatie van glasvezelnetwerken. Reggefiber heeft de ambitie om breedband voor iedereen in Nederland beschikbaar te maken. Hiervoor legt zij in heel Nederland open glasvezelnetwerken aan.

Over NEM Brabant en OnsBrabantNet
NEM Brabant is een initiatief van Reggefiber. Hierbij worden gemeenten in Noord-Brabant aangesloten op een glasvezel breedbandnetwerk. NEM Brabant heeft hiervoor ondermeer de coöperatie OnsBrabantNet opgericht, waarin de belangen en inspraak van de gebruikers zijn geborgd.