Ingezonden persbericht


Productiefaciliteit Siemon in Tsjechië ontvangt ISO-certificaat

Arnhem, 24 mei 2007

De onlangs geopende productie- en logistieke faciliteit van Siemon, leverancier van netwerkbekabelingsoplossingen, in Brno (Tsjechië), heeft de ISO9001:2000-certificering ontvangen voor zijn Quality Management System. Hiermee hebben alle vier de Siemon-faciliteiten in de wereld het certificaat in huis. Het certificaat is uitgereikt door de onafhankelijke LRQA-auditor.

De sinds 2 maanden operationele productiesite fungeert als logistieke hub voor de bevoorrading van Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daarnaast zet Siemon de faciliteit in voor de assemblage van een aantal productlijnen. De locatie is gekozen vanwege de centrale ligging in Europa en het hoge opleidingsniveau van het personeel. De faciliteit is gericht op het ondersteunen van de sterke groei die Siemon in Europa doormaakt.

De fabricage op ISO-niveau in EMEA maakt een snellere levering van veelgevraagde producten mogelijk, zoals koper patch cords en glasvezelproducten. Nog altijd wordt een deel geleverd vanuit andere productiefaciliteiten, maar gaandeweg neemt Brno een steeds groter deel van de vraag vanuit EMEA waar. Daardoor ontstaat ruimte in de andere sites van Siemon. 'Onze verkooppartners in Amerika zijn net als de Europeanen enorm blij met de extra capaciteit', zegt John Siemon, CTO en VP of Global Operations. ----------------

Een high res-versie van deze foto kunt u opvragen via een reply op dit bericht, of bel 026 443 1523.

Over Siemon
Siemon werd in 1903 opgericht en is leverancier van high quality en high-performance databekabeling. Het bedrijf heeft een van de meest complete product portfolio's van koper (unshielded en shielded twisted-pair) en glasvezel bekabelingssystemen. Siemon investeert veel in R&D en in de ontwikkeling van standaards voor databekabeling. Het bedrijf heeft meer dan 400 patenten voor bekabelingsoplossingen. Het hoofdkwartier van Siemon is gevestigd in Connecticut (VS). Daarnaast heeft Siemon kantoren en partners over de hele wereld. In de Benelux is de levering in handen van twee exclusieve distributeurs: Forehand in Rotterdam voor Nederland en Mulder Hardenberg in Stabroek (B) voor België en Luxemburg. De beide distributeurs werken met een netwerk van gecertificeerde installateurs.

Meer informatie over Siemon kunt u vinden op www.siemon.co.uk.

Meer persinformatie
Siemon
Sigrid Vandenmeersche
+32 (0)15 633 631 / +31 (0) 472 341 669
sigrid_vandenmeersche(at)siemon.co.uk

Wisse Kommunikatie
Francine Loos
+31 (0)26 4431523 / +31 (0)6 11041 635
francine.loos(at)wisse-worldcom.nl