Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harderwijk/Wapenveld - Bestuurders onder invloed alcohol  |
Bij politiecontroles in de nacht van woensdag op donderdag (24/05) op verschillende locaties in Harderwijk en Wapenveld, bleken drie bestuurders onder invloed van alcohol. Zij kregen allen een boete en een rijverbod.

Een 36-jarige automobilist uit Harderwijk blies rond 03.15 uur op de Havendam in Harderwijk 1,0 prom. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een boete. Een 24-jarige automobilist uit Zwolle blies omstreeks 01.45 uur op de Keizerstraat in Harderwijk 0,3 prom. De Zwollenaar is beginnend bestuurder. Ook hij kreeg een rijverbod van en een boete. Tot slot blies in Wapenveld een 46-jarige automobilist uit Wapenveld rond 00.35 uur op de Groteweg 0,8 prom. De man kreeg een rijverbod en een boete.

|     |Harderwijk - Man aangehouden wegens mishandeling          |
De politie heeft woensdagmiddag (23/5) een 22-jarige man uit Harderwijk aangehouden wegens mishandeling van een 19-jarige plaatsgenoot. De 22-jarige werd in verband het onderzoek ingesloten.

De 19-jarige had zonder aanleiding klappen gekregen van de 22-jarige en liep hierbij verwondingen op. Hij waarschuwde de politie en ging naar huis. Daar werd hij opgewacht door de 22-jarige en werd bedreigd met een mes. De politie heeft de 22-jarige man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij ingesloten.

|     |Hattem - Twee gewonden bij aanrijding                     |
Een 16-jarige bromfietser uit Heerde en zijn 16-jarige passagiere uit Hattem raakten woensdagmiddag (23/5) gewond na een aanrijding. Zij werden beiden overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 17.00 uur op de kruising Apeldoornseweg/Heemstralaan. Een 38-jarige automobiliste uit Ermelo reed op de Apeldoornseweg en wilde rechtsaf de Heemstralaan inrijden. Hierbij zag zij de bromfietser op het fietspad over het hoofd met een aanrijding als gevolg. De bromfietser en zijn passagiere werden met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Nunspeet - Politie onderzoekt vernieling auto             |
Een zijraam van de auto van een 33-jarige man uit Nunspeet werd woensdagavond (23/5) ingeslagen, terwijl de man in de auto zat. De bestuurder bleef ongedeerd. De politie is op zoek naar de dader.

Het incident vond woensdagavond rond 23.30. De Nunsepeter reed op de Elburgerweg in de richting van Doornspijk. Ter hoogte van de rotonde voor de Zeeweg zag hij twee jongens lopen en één van de jongens droeg een andere jongen over de schouder. Hij stopte bij een zebrapad, omdat de jongens aan het oversteken waren. Opeens werd de jongen, die over de schouder hing tegen zijn auto aan gegooid. Deze jongen sloeg vervolgens het zijraam van de auto in. Hierna liep het drietal weg in de richting van de Oranjelaan. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan reageren via telefoonnummer 0900 8844.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --