Hoogheemraadschap van Rijnland


aan Rijnland

Provincie draagt kustversterking over aan Rijnland

ondertekening-intentieverkl.jpg (14 Kb)

Na de zomervakantie gaat het gebeuren: er komt een dijk in de duinen te liggen aan de Noordwijkse kust. De provincie Zuid-Holland heeft gisteren het stokje overgedragen aan het hoogheemraadschap van Rijnland voor de uitvoering.

Intentieverklaring

Alle meebetalende partijen, waaronder ook Rijkswaterstaat en de gemeente Noordwijk, hebben een intentieverklaring over de budgetverdeling ondertekend. Daarmee wordt de verantwoordelijkheid voor het project officieel overgedragen aan het hoogheemraadschap. Rijnland gaat de kustwerkzaamheden uitvoeren, die na de zomer zullen starten.

Voorbereiding

Half augustus gaan een paar voorbereidende werkzaamheden van start. Zandhagedissen worden gevangen en verderop weer veilig uitgezet. Om het vangen te vereenvoudigen plaatst de aannemer met doek beklede hekken om het duin. Daarnaast zal er voor de zandsuppleties alvast een leiding worden gelegd. Vanaf 3 september is het strand voor Noordwijk gesloten voor publiek voor de veiligheid. Dan starten de kustwerkzaamheden: zandsuppleties en aanleggen van de dijk in duin. Uiterlijk eind april 2008 zijn alle afritten weer open naar het strand.

Wilt u meer weten over de werkzaamheden aan de Noordwijkse kust? www.rijnland.net/kustversterking.

Op de foto v.l.n.r.: Hoogheemraad Peter Groen, hoogheemraadschap van Rijnland, Gedeputeerde Lenie Dwarshuis, Provincie Zuid-Holland, wethouder Ton van Rijnberk, Noordwijk en Sybren van Dam, directeur Water Rijkswaterstaat.
'Droge voeten, schoon water!'