Ingezonden persbericht


Nieuwe Polycom high-definition-telefoons geschikt voor Microsoft Office Communications Server 2007

End-to-end ondersteuning van Microsoft Office Communications Server 2007 door Polycom CX100 PC Speakerphone, een desktoptoestel, een draadloze telefoon en een desktop IP-telefoon

Amsterdam, 24 mei 2007 - Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM) introduceert vier nieuwe telefoons voor gebruik met Microsoft Office Communications Server 2007. Als Gold Level Member van het Microsoft Partner Program for Office Communications Server 2007 biedt Polycom met deze vier nieuwe high-definition-toestellen brede ondersteuning voor het Office Communications Server 2007-platform. De Polycom-productfamilie omvat de CX100, een draagbaar randapparaat, de CX200, een luidsprekertelefoon en handset, de CX400, een draadloze desktophandset, en de CX700, een IP-telefoon voor zakelijk gebruik. Polycom maakt tevens bekend dat de CX100-luidsprekertelefoon nu beschikbaar is voor geregistreerde gebruikers van de openbare bèta van Office Communications Server 2007. Office Communications Server 2007 biedt gebruikers gestroomlijnde communicatie en helpt hen de juiste mensen op het juiste moment te vinden. Zij kunnen daarbij gebruikmaken van de applicatie die ze het meest toepassen. Zonder kostbare infrastructuur- en netwerkupgrades profiteren gebruikers van gestroomlijnde communicatie, waaronder op software gebaseerde Voice over IP, web-conferencing en zakelijke instant messaging. De operationele controle blijft daarbij gewaarborgd.

"De CX-oplossingen van Polycom voor Office Communications Server 2007 bieden een flexibele, makkelijke en persoonsgerichte communicatie-ervaring met een hoge geluidskwaliteit, pc-integratie, kieslijsten en een draadloos ontwerp", zegt Sunil Bhalla, vicepresident en algemeen directeur Voice van Polycom. "Onze oplossingen zijn ontwikkeld om de vele mogelijkheden van de pc te combineren met de bekendheid en spraakmogelijkheden van de bureautelefoon. Daardoor kunnen gebruikers makkelijk communiceren met klanten, partners en collega's binnen een veilige en productieve omgeving." De Polycom CX100 Speakerphone is een randapparaat voor Office Communicator 2007, dat via USB-plug te koppelen is aan een laptop of pc zonder dat hiervoor additionele drivers nodig zijn. Polycom ondersteunt met de CX100 de openbare bèta van Office Communications Server 2007. Het apparaat is te bestellen via www.microsoft.com/uc na downloaden van de bèta. De draagbare CX100 voorziet in handsfree bellen met een hoge geluidskwaliteit en samenwerking door conferentiemogelijkheden die vanaf een laptop op iedere plaats gestart kunnen worden. De CX100 biedt vier keer meer helderheid voor wat betreft geluidskwaliteit dan een traditionele telefoon. Daarnaast is het toestel even makkelijk inzetbaar voor individuele als voor groepsgesprekken. De CX100 integreert naadloos met Office Communicator 2007 en biedt 'one-touch' bedieningsgemak bij het beantwoorden of beëindigen van een gesprek, en bij volumecontrole. De mute-functie is op het toestel zelf beschikbaar.

Naast de CX100 Speakerphone heeft Polycom nog andere toestellen, die integreren met Office Communications Server 2007.


* De Polycom CX200 Desktop Phone is een USB-randapparaat voor Office Communicator 2007 en biedt een full duplex luidsprekertelefoon en handset en een grote en uitgebreide aanwezigheidsindicator.
* De Polycom CX400 Cordless Phone is een draadloze handset met een klein basisstation dat via USB is te verbinden met een laptop of pc. Het toestel biedt aanwezigheidsindicatie, een bereik van circa tien meter en tien uur spreektijd.
* De Polycom CX700 IP Phone voor zakelijk gebruik biedt aanwezigheidsindicatie, telefoonboek met kleurentouchscreen, USB- en Ethernet- poorten en een biometrische of vingerafdruklezer.

"De combinatie van Office Communicator 2007 en Office Communications Server 2007 met de CX-productfamilie van Polycom biedt klanten een rijke en geïntegreerde ervaring met software-aangedreven Voice over IP", zegt Chris Cullin, directeur Technical Product Management bij The Unified Communications Group van Microsoft Corp. "De strategische alliantie tussen Microsoft en Polycom maakt het mogelijk nieuwe zakelijk waarde te bieden doordat deze apparaten onze zakelijke klanten helpen efficiënter samen te werken."

Polycom, Inc.
Polycom, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van samenwerkingsoplossingen. De producten van dit bedrijf maximaliseren de efficiëntie en productiviteit van mensen en bedrijven door video-, spraak-, data- en weboplossingen te integreren. Polycom biedt de ultieme communicatie-ervaring. De op standaarden gebaseerde kwaliteitsproducten van Polycom zijn eenvoudig in te zetten en te beheren, en intuïtief te gebruiken. Ze worden ondersteund door een open architectuur en integreren naadloos met de meeste telefonie- en presentatiegebaseerde netwerken. Polycom kenmerkt zich door zijn innovatieve technologie, onderscheidende producten, samenwerkingsverbanden en hoogwaardige service. Om die reden is Polycom de beste keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar bewezen oplossingen en concurrentievoordeel willen behalen op het gebied van real-time communicatie en samenwerking.