Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Verdachte beroving aangehouden

Publicatiedatum: 24-5-2007 13:31:11

ARNHEM - Een zestienjarige jongen uit Arnhem is woensdagavond in zijn woonplaats door de politie aangehouden nadat hij een achttienjarige Arnhemse had beroofd van haar tas. De jongen zou hierbij de vrouw met een mes hebben bedreigd. Volgens het slachtoffer liep ze omstreeks kwart voor negen over de Rietgrachtstraat toen de jongen plotseling met een mes voor haar stond en om haar tas vroeg. Uit angst gaf de vrouw haar tas af. Vervolgens ging Arnhemmer er te voet vandoor. Een 46-jarige man uit Arnhem was getuige geweest van de beroving en zette de achtervolging in. De man heeft in samenwerking met omstanders de jongen weten te overmeesteren en hem overgedragen aan de politie. Door de vrouw is aangifte gedaan. De politie onderzoekt of de zestienjarige Arnhemmer betrokken is geweest bij eerdere berovingen. (07-080959)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw gaat man te lijf met vleesvork

Publicatiedatum: 24-5-2007 13:30:55

ARNHEM - Een 54-jarige vrouw uit Arnhem is woensdagmiddag in haar woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling onder meer door middel van een vleesvork. De vrouw zou omstreeks half twee haar 43-jarige buurman en zijn 61-jarige moeder uit Arnhem hebben mishandeld bij haar woning in de wijk Kronenburg. De reden hiervoor zou een al langer lopend conflict zijn tussen de twee buren. Toen de 61-jarige vrouw bij haar zoon op visite wilde komen, zou de buurvrouw de vrouw in haar gezicht hebben gegrepen en haar hebben bedreigd. Hierbij liep de vrouw verwondingen in haar gezicht op. De Arnhemmer schoot zijn moeder te hulp en haalde het tweetal uit elkaar. Vervolgens ontstond een worsteling tussen de man en zijn buurvrouw. Hierbij zou de 54-jarige een vleesvork uit haar tas hebben gehaald waardoor de man schrammen op zijn onderarmen opliep. De hulp van de politie werd ingeroepen maar de 54-jarige was inmiddels vertrokken. Ze heeft zich later gemeld op het politiebureau en zit nog vast voor verder onderzoek.
(07-080664)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen (17) aangehouden op verdenking van heling fiets
Publicatiedatum: 24-5-2007 13:30:37

ARNHEM - Een zeventienjarige fietser uit Arnhem is woensdagochtend door de Arnhemse politie aangehouden op verdenking van heling van een fiets. Toen een agent de fietser bij een controle nabij de John Frostbrug controleerde, zag hij dat er met het slot geknoeid was. Na onderzoek bleek dat de fiets gestolen was. Hiervan was al eerder dit jaar aangifte gedaan. De jongen moest mee naar het politiebureau om een verklaring af te leggen. De Arnhemmer beweerde de fiets van iemand te hebben geleend.
(07-080386)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man vernielt autoruit en aangehouden

Publicatiedatum: 24-5-2007 13:30:20

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft woensdagavond een 33-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van vernieling van een autoruit. Omstreeks half twaalf kwam er een melding binnen van een getuige die had gezien dat iemand aan de Zeegsingel een auto aan het vernielen zou zijn. Toen agenten poolshoogte gingen nemen, troffen zij de Arnhemmer daar aan. De man bekende de autoruit te hebben vernield omdat hij een conflict om geld had met de eigenaar van die auto. De 33-jarige is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij weer vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met de man gaat gebeuren. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan.
(07-081030)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Kijkochtend Bennekom; twee gedupeerden herkennen spullen
Publicatiedatum: 24-5-2007 13:19:41

BENNEKOM - De kijkochtend in Bennekom op donderdag 24 mei heeft een twintigtal bezoekers opgeleverd. Mensen die in de nacht van 25 op 26 april getroffen werden door de diefstal van apparatuur uit hun auto. Door de politie konden toen vier verdachten op heterdaad worden aangehouden. Van de grote hoeveelheid teruggevonden apparatuur kon echter gaandeweg niet alles worden geïdentificeerd. Daarom is er vanmorgen tussen 11.00 en 12.30 uur een kijkochtend in de politiepost gehouden.

Op vertoon van hun aangifte (na de aanhouding kwamen er zo'n 40 bij de politie binnen), probeerden de politie en de slachtoffers een aantal goederen alsnog te identificeren. Dat is in twee gevallen gelukt. De overgebleven frontjes en een autoradio zullen als in beslag genomen voorwerp worden geregistreerd. De rechter zal te zijner tijd uitspreken wat hier nu mee moet gebeuren.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221