Ingezonden persbericht


Persbericht

Zeist, 24 mei 2007

Opening woongroep in Enschede

Roombeek krijgt Timon Woongroep

Enschede - Na vijf jaar van voorbereidingen is de diaconale 'Timon Woongroep Roombeek' in Enschede een feit. De Woongroep aan het Walhofplein in de wijk 'Roombeek' biedt plek aan jongeren die, om uiteenlopende redenen, nog niet volledig zelfstandig kunnen wonen. Op zaterdag 2 juni is de officiële opening waarvoor alle belangstellenden van harte zijn uitgenodigd. Buurtbewoners, donateurs, mensen vanuit lokale kerken en mensen die vanuit hun beroep meer willen weten over deze hulpverleningsvorm: voor iedereen staat vanaf 10 uur de koffie klaar.

''In de woongroepen wonen en leven gezinnen en alleengaanden van diverse leeftijden'', vertelt Bart Schenk, voorlichter van hulpverleningsorganisatie Timon. ''Deze zogenaamde kernbewoners bieden op vrijwillige basis een veilige plek aan jongvolwassenen die begeleiding nodig hebben op weg naar zelfstandigheid, wij noemen dat meewoners.'' De kernbewoners zijn geen hulpverleners, maar mensen die vanuit hun christelijke levensvisie als 'goede buur' een luisterend oor en een sociaal netwerk bieden aan de meewoners. Jongvolwassenen met psychosociale of licht psychiatrische problemen kunnen voor een periode van maximaal twee jaar in een Timon Woongroep terecht. Ze worden begeleid door medewerkers van Timon Ambulante Jongvolwassenenzorg. Timon-medewerkers bieden hulp op basis van de christelijke levensovertuiging, maar iedere jongere of jongvolwassene met welke levensovertuiging dan ook, is welkom.

''Onze manier van hulpverlenen aan jongvolwassenen blijkt in een grote behoefte te voorzien, we zijn dan ook erg blij met deze uitbreiding'', aldus Schenk. Dat de woongroep zich in de voormalige rampwijk bevindt is voor Timon extra bijzonder. Voorlichter Schenk: ''Deze wijk is na de ramp en zijn nasleep voor velen een nieuw begin, we hopen dat ook de jonge meewoners hier een nieuw begin kunnen maken, op weg naar een beter leven''.

Meer informatie over de opening is te vinden op www.timon.nl of via 030 - 6940070.



Ingezonden persbericht