Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - man verdacht van diefstal huisnummers         |
De politie heeft mede dankzij getuigen een 40-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij wordt ervan verdacht tientallen naamplaatjes, huisnummers en ander koper- en bronswerk bij woningen in Apeldoorn te hebben gestolen. De man wordt vrijdag voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen.

Tientallen bewoners keken vreemd op toen zij ontdekten dat hun huisnummer, naamplaatje, koperen bel, egel of hondje in de nachtelijke uren van hun woning was verdwenen. De politie kreeg de afgelopen maanden steeds meer aangiften vanuit de Maten, de Rivierenwijk, het Vogelkwartier en Ugchelen en ondanks extra aandacht tijdens surveillances kon er niemand worden betrapt.

Half april werd in de vroege ochtend door getuigen een man betrapt toen hij bij een woning aan de Turfstekershoeve een huisnummer wegnam. Deze informatie kwam bij de politie en hierna viel na enig rechercheren de verdenking op een 40 jarige Apeldoorner.

In overleg met de officier van justitie in Zutphen kon de verdachte worden aangehouden, maar aangezien hij geen vaste woning heeft, bleef het nog even zoeken naar de man. Begin deze week werd hij op een bankje bij het Kanaal Zuid aangetroffen en aangehouden.

Hij wilde direct schoon schip maken en bekende tientallen diefstallen. Hij leverde de spullen in op diverse adressen voor oud ijzer. Bij de politie zijn zo'n 70 aangiften gedaan en het bewijst maar weer: aangifte doen helpt, want deze feiten kunnen in het proces-verbaal worden opgenomen. De politie heeft degenen van wie de diefstal is opgelost nog niet kunnen informeren.

De verdachte verblijft in een politiecel en wordt vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris in Zutphen.

Einde bericht


---


---


---

---- --