Ingezonden persbericht


Manpower presenteert resultaten Groot Secretaresseonderzoek 2007

SECRETARESSE ZIJN GAAT IN JE BLOED ZITTEN
Diemen -24 mei 2007- Secretaresses zijn een beroepsgroep apart. Deels verlangen ze dezelfde dingen van hun werk als andere beroepsgroepen: plezier, uitdaging, afwisseling en een goede balans tussen werk en privé. Anderzijds zijn ze zeer loyaal en is hun dienstverlenende instelling duidelijk zichtbaar in de keuzes die ze maken en (soms) in de offers die ze brengen voor hun werk. Die loyaliteit en dienstverlenende instelling onderscheiden hen van andere groepen op de arbeidsmarkt. Dit is één van de belangrijkste conclusies van het jaarlijkse Manpower Groot Secretaresseonderzoek 2007, uitgevoerd door Aetios in opdracht van Manpower, ter gelegenheid van de Verkiezing Secretaresse van het Jaar (finale 31 mei).

Het onderzoek toont aan dat het vak ´secretaresse´ in je bloed gaat zitten. De respondenten in het onderzoek zijn niet bovenmatig loyaal geboren, maar hebben die instelling (verder) ontwikkeld door het uitoefenen van hun vak. Secretaresses identificeren zich sterk met hun functie, en voelen zich bovengemiddeld verbonden aan hun leidinggevende en de organisatie waar ze voor werken.

Secretaresse ook een beroep voor mannen?
Zowel voor de Verkiezing Secretaresse van het Jaar als voor dit onderzoek kreeg Manpower - niet geheel onverwacht - alleen respons van vrouwen. Bij voorbaat was daarom in de enquête de vraag opgenomen naar het beroepsperspectief voor mannen als secretaresse. Daarover blijken de meningen verdeeld. 42% van de ondervraagde secretaresses denkt dat ook mannen de vereiste eigenschappen en vaardigheden (kunnen) hebben, 45% weet zeker van niet. Mannen zouden niet kunnen ´multitasken´(27%), minder oog voor detail hebben (9%), moeite hebben met het dienstverlenende karakter van het vak (6%) of om andere redenen (3%) minder geschikt zijn voor dit vak.

Top 5 belangrijkste kenmerken van een secretaresse Uit het onderzoek komt naar voren dat het geheim van een goede secretaresse meer in persoonskenmerken zit dan in vaardigheden. Secretaresses hebben zelf de volgende Top 5 samengesteld:
* dienstverlenende instelling (34%)

* initiatief tonen en niet op commando´s van bovenaf wachten (27%)
* prioriteiten kunnen stellen (27%)

* stressbestendigheid (26%

* accuratesse (24%)

En discretie dan?
Discretie werd traditioneel gezien als één van de belangrijkste kenmerken van een secretaresse. Maar de secretaresses uit het onderzoek zetten discretie met 11% slechts op de 12e plaats in de lijst van ´meest belangrijke kenmerken van een goede secretaresse´. Het lijkt erop dat het afnemende belang van discretie vooral een leeftijdskwestie is. De generatie twintigers, die meer gewend is aan en gesteld is op informele omgangsvormen en openheid, vindt discretie minder belangrijk dan de 35-plussers onder de secretaresses.

De ideale baas
Uit het Manpower Groot Secretaresseonderzoek 2007 blijkt bovendien dat secretaresses vooral kiezen voor een baas die hen vrij laat om hun werk op eigen wijze in te vullen (74%). De ideale baas behandelt zijn secretaresse verder als een gelijke (52%) en heeft humor (51%). Of een baas aan het ideaalplaatje voldoet, ligt dus vooral aan zijn persoonskenmerken en de wijze waarop hij omgaat met zijn personeel.

Het onderzoek
Manpower organiseert dit jaar voor de 22e keer de Verkiezing Secretaresse van het Jaar. Deze verkiezing is jaarlijks aanleiding voor het Manpower Groot Secretaresse Onderzoek. Dit jaar is gekozen om te onderzoeken wat de specifieke wensen en verlangens zijn van secretaresses ten aanzien van werk. Het Manpower Groot Secretaresse Onderzoek is uitgevoerd door bureau Aetios te Hilversum. In totaal hebben 690 respondenten meegewerkt aan het onderzoek. Om een zo relevant mogelijke vragenlijst op te kunnen stellen, is in de beginfase van het onderzoek met 15 secretaresses een diepte-interview gehouden.

Over Manpower
Manpower is een full-service organisatie in de wereld van werk, voor grote en kleine, lokale, nationale en internationale ondernemingen. De eigentijdse dienstverlening omvat de werving van personeel op vaste, tijdelijke en contractbasis, assessment en selectie, training, outplacement, outsourcing en consulting. In Nederland heeft Manpower 150 kantoren op locaties waar 750 consultants werken. Iedere vestiging vormt dankzij het nationale en internationale Manpower-netwerk een kennisbank en vraagbaak voor zowel werkgevers als kandidaten. Manpower is actief onder vijf merknamen: Manpower, Manpower Professional, Right Management, Jefferson Wells en Elan. Het hoofdkantoor van Manpower bevindt zich in Diemen. Algemeen Directeur is Hans Leentjes. Zie ook www.manpower.nl.

Noot voor de redactie (