Politie Twente

Persbericht Politie Twente 24 mei 2007

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Man aangehouden die van het plegen van zedenmisdrijven wordt verdacht

Nijverdal

Woensdagmiddag 23 mei is een 43-jarige man uit Nijverdal in zijn woning aan de Grotestraat in Nijverdal aangehouden. Hij wordt van betrokkenheid bij diverse zedenmisdrijven verdacht.

De aanhouding vond plaats in opdracht van de officier van justitie, naar aanleiding van een gehouden onderzoek. Onder leiding van de Rechter Commissaris is tevens huiszoeking gedaan in zijn woning waarbij diverse goederen in beslag zijn genomen. De 43-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

In het belang van dit verdere onderzoek kunnen o.a. over de aard van de mogelijk gepleegde misdrijven op dit moment geen nader mededelingen worden gedaan. Dit mede omdat de verdachte door de officier van justitie volledige beperkingen opgelegd heeft gekregen.

---- --
Persbericht Politie Twente 24 mei 2007

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Overvallen taxichauffeur aangehouden

De Lutte

De 23-jarige Nederlandse taxichauffeur woonachtige in het Duitse Gildehaus, die op 22 april jl. aangifte deed van het feit dat hij was overvallen en beroofd, is dinsdagmiddag 22 mei aangehouden.

Na de aangifte is er door de politie Twente een onderzoek gestart en gedurende dit onderzoek rees het vermoeden dat het hier om een valse aangifte zou kunnen gaan. Na overleg met de officier van justitie is daarop besloten de 23-jarige aan te houden. Na de aanhouding is hij in de loop van dinsdag de 22e mei voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Over het hoe en waarom van deze valse aangifte kunnen op dit moment nog geen nadere mededelingen worden gedaan.