Politie Gelderland-Midden

Onderzoek gestart na verschillende aanrandingen
Publicatiedatum: 24-5-2007 13:58:25

OPROEP: Laat het de politie weten als u slachtoffer bent !

LUNTEREN - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van vier verschillende meldingen van aanrandingen in Lunteren en omgeving. Op dit moment worden feiten onderzocht, die zich zouden hebben afgespeeld tussen 16 april en 21 mei. De politie sluit echter niet uit dat meer vrouwen en meisjes het slachtoffer zijn geworden. Zij worden nadrukkelijk opgeroepen te laten weten wat hen is overkomen.

De aanrandingen hebben zich in de avonduren voorgedaan (tussen 18.00 en 22.00 uur) op de Weg naar 't Hek, de Meulunterseweg en de Postweg in Lunteren. De verschillende slachtoffers, vrouwen in de leeftijd van 14 tot en met 23 jaar (woonachtig in Ede en Lunteren) laten weten dat de verdachte zich op een brommer verplaatst. De brommer zou zwart van kleur zijn met rode of oranje accenten. In één geval wordt gemeld dat de brommer een knetterend geluid maakt en opvallend langzaam rijdt.

Signalement
Van de verdachte wordt gezegd dat hij naar schatting tussen de 16 en 20 jaar oud moet zijn. Hij wordt als een `hollandse jongen' omschreven. Hij spreekt nederlands, mogelijk met een lokaal accent. De jongen zou een normaal postuur hebben en donker tot bijna zwart haar. Slachtoffers herinneren zich zijn donkere ogen. Alle slachtoffers geven aan dat de jongen een integraalhelm droeg. Deze heeft een helder vizier (dat overigens geopend was). De helm zelf moet donker van kleur zijn, met lichtere, gekleurde motieven.

De politie roept getuigen op contact met haar op te nemen op telefoonnummer 0900 - 8844. Ook getuigen die misschien de feiten niet hebben gezien, maar anderen er wel over hebben horen praten worden nadrukkelijk uitgenodigd contact met de politie in Ede op te nemen. Overigens kan ook bij Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000 melding van deze of soortgelijke feiten worden gedaan.

Daarnaast spreekt de politie nadrukkelijk uit dat er mogelijk meerdere vrouwen en meisjes het slachtoffer van aanrandingen door deze verdachte zouden kunnen zijn. Zij worden uitgenodigd aangifte te doen en de politie te laten weten wat hen is overkomen. Neem voor meer informatie kontakt op de politie in Ede of vraag naar de afdeling Zeden van de districtsrecherche.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221

---