Ingezonden persbericht


Double-Take Software voegt innovatieve rapporteringsmogelijkheden en uitgebreide ondersteuning voor Exchange en SQL Server toe aan kernproduct

Nieuwe mogelijkheden zorgen voor betere databescherming

Brugge, 24 mei 2007 - Double-Take Software, Inc. (Nasdaq: DBTK) heeft zijn kernproduct uitgebreid met nieuwe rapporteringsmogelijkheden. De bestaande Double-Take Application Manager-functionaliteit is daarnaast uitgebreid met meer ondersteuning voor SQL en Exchange. Met deze uitbreidingen onderstreept Double-Take zijn streven om complete dataprotectie- en recovery-software te bieden aan de meer dan 10.000 klanten wereldwijd.

Het nieuwe Double-Take Reporting Center biedt klanten een logische manier om hun dataprotectiestrategieën te beheren. Dit gaat erg makkelijk via deze vijf rapporteringsmogelijkheden:
1. centraal verzamelen van gegevens over een Double-Take-omgeving;
2. analyse van de informatie;

3. rapporteren van de informatie aan anderen in de organisatie;
4. voorspellen van effectieve bescherming in de toekomst;
5. beslissen over de acties die genomen moeten worden op het vlak van de databeschermingsstrategie.

"De bedrijfskritische applicaties van klanten vereisen de mogelijkheid om hardware, software en netwerkgebruik te monitoren en hierover te rapporteren", zegt Rhoda Philips, Storage Research Manager bij IDC. "Kenmerken als Double-Take Reporting Center bieden klanten een nuttig hulpmiddel voor taken als het configureren van waarschuwingen en het op maat maken van rapporten voor het monitoren van de effectiviteit van hun dataprotectiestrategie."

Double-Take Reporting Center biedt klanten de volgende rapporteringsmogelijkheden. Prestatierapporten - voor het bekijken van de prestaties van servers en Double-Take-replicatie per server of groepen van servers over een bepaald tijdvak. Configuratierapporten - voor een gedetailleerd overzicht van configuratie-informatie over Windows-servers waarop Double-Take draait. Gebruiksrapporten - met statistieken over het bestandssysteem, geheugen en netwerkgebruik van door Double-Take beschermde servers. Statusrapporten - voor het onderzoeken van de beschermingsstatus van Double-Take en het kwalificeren van Service Level Agreements met gebruik van Protected Time-rapporten. Dashboardrapporten - geaggregeerde rapporten in één enkel overzicht voor real-time analyse.

Double-Take breidde ook zijn Double-Take Application Manager uit met nieuwe beschermingsopties voor Exchange 2007 en SQL Server. Double-Take Application Manager biedt een enkelvoudige console voor het automatiseren van applicatiebeschermingsconfiguratie, -monitoring en -beheer. De nieuwe mogelijkheden bieden geavanceerde ondersteuning voor Exchange-clusters, ondersteuning voor Exchange-clusters naar standalone servers, bescherming van SQL named instance, many-to-one SQL database failover en file services-ondersteuning met auto-discovery van gedeelde data.

"Naarmate de serveromgevingen van klanten groeien en ze hogere eisen stellen aan bedrijfskritische applicaties, is het voor ons steeds belangrijker oplossingen te bieden, die op deze veranderingen inspelen", zegt Olivier Cohen, commercieel directeur EMEA bij Double-Take Software. "Double-Take Application Manager zorgt daar met zijn uitgebreide functionaliteit voor en biedt klanten de flexibiliteit om nieuwe technologieën als Exchange Server 2007 in te zetten. Ook kunnen ze sterk schaalbare databasesystemen op basis van SQL Server 2005 ontwerpen, waarbij de hoogste niveaus van recovery mogelijk zijn."

Double-Take Application Manager biedt nu ook meer informatie over verbindingen tijdens een geautomatiseerde restore. Verder biedt deze feature mogelijkheden om NetBIOS en Host SPN's toe te voegen en informatie over DNS failover te delen. Ook kunnen verschillende DSN-servers geüpdatet worden bij failover.

###

Over Double-Take Software
Double-Take® Software, met hoofdkwartier in Southborough, Massachusetts (VS), is een van de eerste uitgevers van software voor databeheer. Het bedrijf biedt oplossingen voor real-time datareplicatie, hoge beschikbaarheid van applicaties en bescherming van servers. De producten en diensten van Double-Take stellen bedrijven in staat om hun kritische data en applicaties, zoals Microsoft Exchange, SQL of SharePoint, te beschermen en te herstellen, en dit zowel in een fysieke als in een virtuele omgeving. Via partnerprogramma's, professionele dienstverlening en technische ondersteuning biedt Double-Take keuzeoplossingen aan meer dan tienduizend gebruikers: van kleine en middelgrote ondernemingen tot en met multinationals uit de Fortune 500. Meer informatie over de producten en diensten van Double-Take kunt u vinden op: www.doubletake.com.

© Double-Take Software. All rights reserved. Double-Take, GeoCluster, and NSI are registered trademarks of Double-Take Software, Inc. Balance, Double-Take for Virtual Systems, Double-Take for Virtual Servers, and Double-Take ShadowCaster are trademarks of Double-Take Software, Inc. Microsoft, Windows and the Windows logo are trademarks or registered trademarks of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective companies.