Ingezonden persbericht


Persbericht - 24 mei 2007

Exclusieve pilot TradeDoubler en Startpagina

Rotterdam, 24 mei 2007 - TradeDoubler en Startpagina zijn een exclusieve pilot gestart, waarbij de sponsorbloks van Startpagina voortaan door TradeDoubler worden geëxploiteerd. Dit gebeurt middels het plaatsen van online campagnes van td Reach (Ad netwerk) op de sponsorbloks van de ruim 5.400 Startpaginadochters. De samenwerking is in april gestart en het project is nu al uitermate succesvol te noemen.

td Reach (Ad netwerk) is het campagneproduct van TradeDoubler. Binnen het td Reach netwerk kan (op basis van CPC en/of CPM) geadverteerd worden op honderden websites binnen diverse channels en/of doelgroepen, waarbij ook contextual adserving mogelijk is. Aan deze portfolio is onlangs Startpagina toegevoegd.

Door de deelname van Startpagina aan td Reach (Ad netwerk) kan TradeDoubler haar adverteerders de mogelijkheid bieden om zeer gericht te adverteren op Startpaginadochters. De populaire subpagina's van Startpagina zijn namelijk onder te verdelen in diverse channels.

De pilot bevindt zich in de eerste fase en zal moeten uitwijzen of de samenwerking tussen Startpagina en TradeDoubler verder geïntensiveerd kan worden. Beide partijen zijn overigens zeer positief over de testfase. Jeroen Kramer, Managing Director TradeDoubler B.V., zegt: "Juist ons unieke systeem van contextual adserving zorgt ervoor dat er zeer gericht - zonder manuele handelingen - zowel in de breedte (verschillende adverteerders) als in de diepte (verschillende producten van één adverteerder), kan worden geadverteerd. Bovendien wordt alles automatisch geoptimaliseerd; de tekstlinks met de hoogste CTR worden het vaakst en prominentst geplaatst.

Over Startpagina:
Startpagina.nl is één van de meest bezochte en populaire websites van Nederland. Alleen al de Startpagina homepage wordt dagelijks ruim 4 miljoen keer bezocht. Startpagina.nl is een onafhankelijke site met vele trouwe bezoekers die de site gebruiken vanwege het grote aanbod aan informatie dat overzichtelijk wordt gepresenteerd. Alle informatie staat op één pagina, opgedeeld in categorieën als financieel, auto, vakantie, winkels, gezondheid, beauty etc.

Eén van de grootste krachten van Startpagina.nl zijn de ruim 5.400 dochterpagina's. Deze dochters vormen een actieve community van zelfstandige beheerders, die zelf de redactionele verantwoordelijkheid dragen van hun pagina. De pagina's gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en zijn, net als de Startpagina homepage, opgedeeld in overzichtelijke categorieën.

Over TradeDoubler:
TradeDoubler is Europa's grootste aanbieder van online marketing en advertising oplossingen. TradeDoubler beheert haar eigen IT platform met een superieur meet- en administratiesysteem, waarbij performance based advertising (pay per result) het sleutelwoord is. TradeDoubler richt zich voornamelijk op (inter)nationale A-merken. Tot haar klantenkring behoren o.a. Apple, Dell, KLM, ING, Centerparcs, Wehkamp, TUI, Thomas Cook en eBay.

TradeDoubler is opgericht in 1999 en is sinds november 2005 beursgenoteerd. TradeDoubler is momenteel actief in 18 Europese landen (HQ in Stockholm) met 350+ medewerkers en heeft meer dan 1.200 advertisers (150 in NL) en ruim 118.000 (11.500 in NL) actieve publishers in haar netwerk.

Voor meer informatie over TradeDoubler: www.tradedoubler.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met: Jeroen Kramer, Managing Director TradeDoubler BV.
Telefoon: + 31 (0)10 - 286 39 77 | e-mail: jeroen.kramer@tradedoubler.com

Aldo Carta, Campaign Director TradeDoubler B.V.
Telefoon: + 31 (0)10 - 286 39 73 | e-mail: aldo.carta@tradedoubler.com

Met vriendelijke groet,

Marloes Wardenier
COMMUNICATIE MANAGER
TRADEDOUBLER BV

Marten Meesweg 143 3068 AV Rotterdam
Telephone: +31 (0)10 - 286 39 77
Direct tel.: +31 (0)10 - 286 39 53
Fax: +31 (0)10 - 209 95 16
Mobile: +31 (0)6 - 5510 1370
Email: marloes.wardenier@tradedoubler.com Internet: www.tradedoubler.nl
Forum: www.tdcommunity.com

EXTRA:
TradeDoubler NL vacancies

NEWS:
TradeDoubler NL press releases
TradeDoubler Investor Relations