BNG: benoeming nieuwe commissaris

24.05.2007 / 14:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Bank nederlandse gemeenten

Bank nederlandse gemeenten

Sybilla Dekker nieuwe commissaris Bank Nederlandse Gemeenten

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van de Bank Nederlandse Gemeenten heeft op 24 mei mevrouw S.M. Dekker benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC).

Mevrouw S.M. (Sybilla) Dekker werd geboren in 1942 en woont in Wassenaar. Zij was van 2003 tot 2006 minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer in de kabinetten Balkenende II en III.

Voor haar ministerschap vervulde zij onder andere diverse functies bij het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en directeursfuncties bij achtereenvolgens het Nederlands Verbond van Ondernemers in de Bouwnijverheid en bij de Werkgeversvereniging AWVN.

Mevrouw Dekker is onder meer voorzitter van de Strategische Adviesraad Bouw en Ondergrond TNO, voorzitter van de Antilliaanse MedeFinancieringsorganisatie en voorzitter van het Diabetesfonds.

Mevrouw Dekker brengt in de RvC deskundigheid en bestuurlijke ervaring in op het gebied van openbaar bestuur, volkshuisvesting en ruimtelijke ordening. In de RvC wordt zij de opvolger van de heer Winsemius.

De BNG is een gespecialiseerde bank van en voor overheden en instellingen voor het maatschappelijk belang. De BNG bedient klanten in de publieke sector en de volkshuisvestingsector, in zorg, onderwijs, energie, water en milieu. Ook speelt de BNG een rol bij de financiering van infrastructuurprojecten en publiek private samenwerkingsverbanden (PPS). De BNG is expert in financiering van publieke voorzieningen, samen met de dochters BNG Capital Management (BCM), BNG Consultancy Services (BCS), het Ontwikkelings- en Participatiebedrijf Publieke Sector (OPP) en BNG Vastgoed Ontwikkeling (BVG).

De aandelen van de BNG zijn voor 50% in handen van het Rijk, de andere helft is eigendom van gemeenten, provincies en een hoogheemraadschap.

/ / / / / / / / / /

Voor nadere informatie:

Bank Nederlandse Gemeenten
G.T.W. de Wit, hoofd Communicatie en Informatie Management Postbus 30305
2500 GH DEN HAAG

Tel (070) 3750 652
Fax (070) 3655 178