RECTIFICATIE: BNG keert EUR 500 miljoen extra dividend uit

24.05.2007 / 15:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Bank nederlandse gemeenten

Bank nederlandse gemeenten

RECTIFICATIE
In de vierde alinea wordt gesproken over de Wet Toezicht Kredietwezen. Dit moet zijn de Wet op het financeel toezicht. Bijgaand het juiste bericht.

De Bank Nederlandse Gemeenten keert EUR 500 miljoen extra dividend uit

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de Bank hebben de aandeelhouders goedkeuring verleend aan het voorstel van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen over het uit te keren dividend over 2006. De dividenduitkering over 2006 bedraagt 50% procent van de winst (EUR 199 miljoen). Dat komt neer op EUR 1,78 per aandeel van EUR 2,50 nominaal.

Daarnaast is tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders door de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen het voorstel gedaan om in 2007 aan aandeelhouders een extra uitkering van EUR 500 miljoen ten laste van de reserves te doen. Aandeelhouders hebben met het voorstel ingestemd.

Voorwaarde is dat de inkooppositie van de bank op de internationale kapitaalmarkten door de extra uitkering op generlei wijze wordt aangetast. Dit impliceert dat aan de bank toegekende ratings na de extra uitkering ongewijzigd blijven. Bevestigen de ratingbureaus dat dit het geval is, dan zal de voorgenomen uitkering ter toetsing worden voorgelegd aan de Nederlandsche Bank, in verband met de benodigde verklaring van geen bezwaar uit hoofde van de Wet op het financieel toezicht.

Is aan alle voorwaarden voldaan, dan zal de uitkering plaatsvinden op 17 december 2007.

/ / / / / / / / / /
Voor de redactie:

De BNG is een gespecialiseerde bank van en voor overheden en instellingen voor het maatschappelijk belang. De BNG bedient klanten in de publieke sector en de volkshuisvestingsector, in zorg, onderwijs, energie, water en milieu. Ook speelt de BNG een rol bij de financiering van infrastructuurprojecten en publiek private samenwerkingsverbanden (PPS). De BNG is expert in financiering van publieke voorzieningen, samen met de dochters BNG Capital Management (BCM), BNG Consultancy Services (BCS), het Ontwikkelings- en Participatiebedrijf Publieke Sector (OPP) en BNG Vastgoed Ontwikkeling (BVG).

De aandelen van de BNG zijn voor 50% in handen van het Rijk, de andere helft is eigendom van gemeenten, provincies en een hoogheemraadschap.

/ / / / / / / / / /

Voor nadere informatie:

Bank Nederlandse Gemeenten
G.T.W. de Wit, hoofd Communicatie en Informatie Management Postbus 30305
2500 GH DEN HAAG
Tel (070) 3750 652
Fax (070) 3655 178