Ingezonden persbericht


Persinformatie

Helmond, 24 mei 2007

Kuijpers Installaties verwerft opdracht voor de renovatie en restauratie van De Hermitage te Amsterdam

Het verzorgingshuis Amstelhof wordt gerenoveerd en getransformeerd tot dependance van de Hermitage van St. Petersburg. Na de renovatie heeft dit rijksmonument zo'n 4000 m' expositieruimten, een restaurant van 600 m', een auditorium, twee (boeken)winkels, 1500 m' Hermitage voor kinderen (een uitgebreid educatief centrum), een expeditie, kantoren en de nodige ruimten ten behoeve van de technische installaties. In totaal krijgt het museum een oppervlakte van ongeveer 17.500 m' bruto vloeroppervlak.

Kuijpers Installaties heeft opdracht gekregen om de werktuigbouwkundige installaties te realiseren en zodoende het 17de-eeuwse gebouw Amstelhof aan de Amsterdamse Amstel geschikt te maken als museum Hermitage Amsterdam. De planning is erop gericht dat eind 2008 de Hermitage Amsterdam is gerenoveerd en dat voorjaar 2009 de deuren worden geopend om het publiek te verwelkomen en te laten genieten van dit interessante museum met zijn aanbod van tentoonstellingen die anders in Nederland niet te zien zouden zijn.

Sinds 24 februari 2004 is de Hermitage Amsterdam reeds geopend in pand Neerlandia dat een onderdeel van Amstelhof is. Dit pand heeft een oppervlakte van bijna tien procent van het toekomstige complex. Tot nu toe hebben reeds 400.000 bezoekers dit museum bezocht.

Het project heeft een opdrachtwaarde voor Kuijpers Installaties van ongeveer ¤ 4,5 miljoen en kent een totaal renovatie- en restauratiebudget voor het gebouw van ¤ 29 miljoen. Na deze renovatie en restauratie behoort de Hermitage Amsterdam tot de grotere musea in Amsterdam. Unieke collecties uit St. Petersburg zullen mede door Kuijpers Installaties, die na aanleg van de werktuigkundige installaties, de beste klimaatomstandigheden waarborgen, tijdens hun verblijf in optimale conditie blijven. En dat geld natuurlijk ook voor het bezoekend publiek.

Over Kuijpers
Kuijpers is een professionele multidisciplinaire en innovatieve onderneming met inmiddels 650 medewerkers. Het bedrijf is in 1927 opgericht. De omzet voor 2007 is geprognosticeerd op ca. ¤ 120 miljoen middels haar vestigingen in Arnhem, Den Haag, Helmond, Oss, Roosendaal, Tilburg en Utrecht.

Kuijpers verzorgt technische installaties in gebouwen en industrie - evenals het onderhoud daarvan - zodat zij jarenlang voldoen aan de gestelde eisen. De onderneming profileert zich middels klantgerichtheid, beveiligings- en communicatieconcepten, milieuvriendelijke en energiezuinige oplossingen, alsmede door aandacht voor de belangen en ontwikkeling van haar medewerkers.

Einde persinformatie