Universiteit Twente richt Twente Academy op voor scholieren

24.05.2007 / 14:11 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Universiteit twente

Universiteit twente

De Universiteit Twente richt de 'Twente Academy' op om de wereld van wetenschap en studeren dichter bij scholieren te brengen. Twente Academy is een virtuele èn fysieke universiteit voor leerlingen tussen de 13 en 18 jaar. De Academy betrekt scholieren actief bij kennis, wetenschap en studeren. De Universiteit Twente heeft de ambitie om daarmee bij te dragen aan de verhoging van het kennisniveau in Nederland.

Met Twente Academy bevordert de Universiteit Twente een goede aansluiting tussen het middelbaar en het wetenschappelijk onderwijs. De Universiteit Twente vindt het bovendien haar maatschappelijke verantwoordelijkheid dat het belang van kennis, wetenschap en studeren in het algemeen gepromoot wordt. Daarom wordt alle universitaire kennis die nuttig is voor scholieren actief gedeeld via Twente Academy.

Twente Academy brengt studeren dichtbij. De Academy is primair een virtuele school die scholieren kunnen bezoeken naast hun eigen school. Via de website kunnen scholieren bijvoorbeeld concrete huiswerkhulp krijgen, proefexamens maken of vragen stellen over hun profielenkeuze. Maar Twente Academy is ook fysiek aanwezig in de wereld van de scholier. Bijvoorbeeld tijdens de SummerCampus, waar scholieren op de UT-campus door studenten worden bijgespijkerd over een onderwerp van hun keuze. Daarnaast maken ook excursies, wetenschappelijke scholierenwedstrijden en de speciale Twente Academy 'school-gear' het zware leven van de scholier aangenamer.

Behalve scholieren hebben ook docenten en decanen profijt van Twente Academy. Zij kunnen op het docentenforum informatie uitwisselen en innovatieve leerstof downloaden waarmee zij hun leerlingen beter kunnen bijstaan bij profielkeuze, eindexamenvoorbereiding en de uiteindelijke studiekeuze.