AutoRai

Audi A5 nog sportiever met S line

(5/24/2007)
Audi introduceert S line voor de nieuwe Audi A5. Deze door de specialisten van quattro GmbH ontworpen accessoire-uitvoeringen geven de Audi A5 extra sportieve flair. Er is keuze uit S line interieur en S line exterieur. Beide uitvoeringen zijn direct bij de marktintroductie van de A5 (in juni) beschikbaar.

Bij de S line-uitvoering komt sportiviteit zowel optisch als technisch tot uiting. Het startpunt is namelijk het verlaagde (10 mm) sportonderstel met een stuggere veer- en demperafstemming. Samen met de gegoten 18 inch lichtmetalen wielen met 245/40 R18-banden zorgt dat voor een zeer communicatief weggedrag.

S line interieur
Ook in het interieur komt de sportiviteit van S line tot uiting. De uitvoering heeft onder meer sportstoelen met elektrisch verstelbare lendensteunen. Deze stoelen hebben zijwangen van zwart leder en een middenbaan die is uitgevoerd in de stof âSpeedâ. In de rugleuning ervan is de S line-aanduiding opgenomen. Uiteraard beschikken de S line-modellen over een met leer bekleed sportstuur, maar ook over een pookknop die is bekleed met geperforeerd leer, decoratielijsten in geborsteld aluminium (als optie zonder meerprijs te vervangen door hout met zwarte klavierlak). S line heeft ook aandacht voor details. Zo zijn het stuur, de pooknop en de stoelbekleding afgewerkt met zwarte of zilverkleurige stiksels en is de hemelbekleding zwart. De S line-modellen zijn verder herkenbaar aan de S line-logoâs op de voorschermen en de instaplijsten. De meerprijs voor deze complete S line-uitvoering bedraagt ⬠5.108,--. In combinatie met de S line-uitvoering zijn de speciale kleuren Avuszilver en Misanorood te bestellen voor de meerprijs van een normale pareleffectlak.

S line exterieur
Om het uiterlijk van de Audi A5 een nog meer sportieve uitstraling te geven, is er S line exterieur. Deze uitvoering bestaat uit extra sportieve bumpers, dorpellijsten in carrosseriekleur, een diffusor in de achterbumper en S line-opschriften op de voorschermen en de instaplijsten. De prijs voor S line exterieur bedraagt ⬠2.511,-- in combinatie met de hierboven beschreven S line-uitvoering. Zonder deze uitvoering is de meerprijs ⬠2.858,--.

Individueel tot in detail
S line en S line exterieur bieden samen een complete âsportuitrustingâ. Deze is echter nog verder te personaliseren. Daartoe zijn bijvoorbeeld diverse soorten lichtmetalen wielen beschikbaar (tot 20 inch), maar ook speciale lederen bekleding (eventueel in combinatie met Alcantara). Alle S line-uitvoeringen en individuele accessoires zijn met onmiddellijke ingang bestelbaar.