Ingezonden persbericht


Persbericht

U&I Learning wordt reseller voor e-knowledge platform "OutStart Participate"

Platform zorgt voor organisatie en optimalisatie van kennisoverdracht

Gent, 24 mei 2007 - U&I Learning, de Gentse e-learningintegrator en OutStart, specialist op het vlak van softwareoplossingen voor opleidingen en kennisoverdracht, tekenen een 'reseller overeenkomst' voor de regio Benelux. Dit contract betreft de exclusieve verdeling van de succesvolle oplossing OutStart Participate, een revolutionair platform dat eerder internationaal in de prijzen viel als 'Product of the Year' (Customer Inter@ction Solutions 2005). Deze overeenkomst is het rechtstreekse gevolg van het partnerschap dat werd ondertekend door beide bedrijven in september 2006 en waardoor U&I Learning het OutStart-gamma voor opleidings- en kennisdeling aanbiedt aan potentiële gebruikers. U&I Learning levert zo haar klanten een totaaloplossing op het vlak van strategie, implementatie, kennisintegratie en inhoudsontwikkeling.

De hoeveelheid informatie die bedrijven dagelijks moeten verwerken, is exponentieel toegenomen; flexibele oplossingen voor analyse en kennisoverdracht worden cruciaal. OutStart Participate is een flexibel platform, speciaal ontwikkeld om bedrijfskennis te optimaliseren, om als een 'gateway' kennisoverdracht en communicatie binnen en tussen bedrijven aanzienlijk te verhogen. OutStart Participate is een revolutionaire oplossing omdat het komaf maakt met bestaande concepten waar vooral wordt gewerkt vanuit één centraal opslagpunt (central repository). OutStart Participate zal daarentegen kennis verspreiden in plaats van het te bewaren in een centrale positie. Met als resultaat een oplossing die in vergelijking met de traditionele methoden aanzienlijk toegankelijker en gebruiksvriendelijker wordt.

OutStart Participate is een open systeem: zowel werknemers, klanten als partners kunnen via diverse zoekopdrachten en -methoden op zoek gaan naar informatie. Gegevens uit elektronische correspondentie worden probleemloos geïntegreerd; kennis uit discussiegroepen wordt automatisch opgeslagen, gereviseerd en gepubliceerd. Het resultaat kan zowel de vorm van een community center (expertise exchange en discussieforums), knowledge center of document center aannemen.

OutStart Participate stelt bedrijven in staat om informatie op te zoeken binnen alle mogelijke domeinen zoals servers, websites, intranetten enz., en de zoekresultaten te verfijnen op categorieën en documenttypes. Elke gebruiker krijgt constante toegang tot vaak cruciale informatie en kan bovendien de eigen vraagstijl bepalen. Het systeem biedt bovendien de mogelijkheid om elke vraag te stellen aan een expert; het intelligente platform weet zelf welke expert het beste kan antwoorden en neemt elk antwoord automatisch op zodat een volgende gebruiker onmiddellijk het antwoord kan vinden. Elke vraag per email krijgt eveneens een antwoord per email.

De toepassingen voor OutStart Participate zijn vrijwel onbeperkt; het platform wordt vandaag al geïmplementeerd in grote en complexe organisaties die te maken hebben met een uitgebreid intern en extern netwerk.

Peter Nicol, Vice President of Europe, Middle East and Africa zegt: "Wij zijn erg verheugd om U&I Learning als onze marketing partner voor OutStart Participate te mogen verwelkomen. Wij kijken ernaar uit om samen e-knowledge oplossingen voor onze klanten te ontwikkelen waardoor zijzelf hun eigen business processen aanzienlijk zullen verbeteren en dus rechtstreeks hun eigen doelstellingen zullen behalen".

Francis Declercq, CEO van U&I Learning verklaart: "U&I Learning streeft naar een continue verbetering van haar dienstenportefeuille. Wij zijn ervan overtuigd dat, dankzij dit vooruitstrevend platform, bedrijven voortaan op een optimale wijze hun kennisoverdracht kunnen organiseren en aanpassen aan de nieuwste technieken in de markt. OutStart Participate is een ideale oplossing die ervoor zal zorgen dat onze klanten in staat zullen zijn om hun rendement en hun flexibiliteit aanzienlijk te verbeteren. Deze "reseller"-overeenkomst past volledig in onze strategie om de klant steeds de best mogelijke dienstverlening aan te bieden in een groeiende en steeds complexere marktomgeving".

U&I Learning organiseert op donderdag 5 juni e.k. een seminarie rond deze nieuwe technologie. Inschrijven kan online via de website http://www.uni-learning.com

Over U&I Learning
U&I Learning, opgericht in 1997 is een belangrijke e-learning integrator, actief in België en Nederland. U&I Learning biedt bedrijven en organisaties oplossingen aan die hen helpen om op een productieve en efficiënte manier kennis te ontwikkelen en te verspreiden bij hun personeel en klanten. De oplossingen van U&I Learning zijn gebouwd op drie pijlers: leervriendelijke inhoud, een goede geïntegreerde begeleiding en een gebruiksvriendelijke technologie. U&I Learning telt vandaag een 100-tal gespecialiseerde medewerkers met relevante ervaring in pedagogie, psychologie, technical writing en ICT.

U&I Learning kende de afgelopen jaren een sterke groei en kon zijn klantenportefeuille uitbouwen tot een uitgebalanceerde, kwaliteitsvolle portefeuille met een groot aantal top-industrie- en overheidsklanten, waaronder namen zoals VDAB, Europese Commissie, Voka, Technifutur, NMBS, Belgacom, DHL, Alcatel, Arcelor, Aveve, Volkswagen, Interpolis, Dexia, Citibank, Vopak, ea. Het bedrijf werd in februari van dit jaar voor de tweede keer op rij verkozen als tweede snelste groeier in de regio Oost-Vlaanderen door Trends Gazelle.

U&I Learning is sinds augustus 2006 genoteerd op de beurs Vrije Markt van Euronext Brussel. Eind december 2006 werd een eerste acquisitie gerealiseerd via de overname van de Nederlandse sectorgenoot FSR. U&I Learning maakte begin dit jaar een geconsolideerde omzet bekend van 5,90 miljoen ¤, of een stijging van 27 % ten opzichte van het vorige boekjaar met een operationeel resultaat van 0,9 miljoen ¤

U&I Learning wordt geleid door Francis Declercq, CEO en heeft zijn hoofdvestiging in 9000 Gent, Molenaarsstraat 111. Telefoon: +32 9 265 74 74, fax: +32 9 265 74 84- website: www.uni-learning.com

Voor verdere informatie:
U&I Learning nv
Creative Strategies Public Relations
Francis Declercq
Benita Dreesen
Molenaarsstraat 111
Kon. Astridlaan 49
9000 Gent
1780 Wemmel
Tel. : +32 9 265 74 74
Tel.: +32 2 267 41 60
fdeclercq@uni-learning.com bdreesen@creative-strategies.eu.com