Ingezonden persbericht


Persbericht

BancTec verbetert document processing met Intelliscan XDS

Industrie Standaard voor Optische Resolutie en Snelheid dankzij Configureerbare Intelliscan XDS Scanner Real-Time Herkenning en Verwerking met IntelliScan USC Software

Nieuwegein, 24 mei 2007 - - BancTec, leverancier van Enterprise Content Management-oplossingen, heeft de Intelliscan geïntroduceerd: een document processing suite die een nieuwe standaard zet in de markt op het gebied van snelheid en resolutie. De kern van IntelliScan is de IntelliScan® XDS (eXtreme Document Scanner), een hoge snelheid scanner voor meerdere toepassingen die de mogelijkheid biedt om documenten te scannen tot 600 dpi optische resolutie en een verwerkingssnelheid heeft tot 550 pagina's per minuut. De Universal Scanner Control software biedt real-time identificatie en verwerking van documenten voor een uitgebreid assortiment aan scanning apparatuur. De IntelliScan USC software is ontwikkeld op basis van de beproefde IntelliScan v5 software van BancTec en zorgt voor een snelle implementatie en training van de gebruikers en voorziet in real-time herkenning en verwerking van diverse soorten documenten.

BancTec heeft de IntelliScan XDS scanner ontwikkeld op basis van de beproefde en succesvolle DocuScan scanners. De IntelliScan XDS levert absolute topprestaties voor het scannen, verwerken en sorteren van documenten. Met de nieuwe IntelliScan USC (Universal Scanner Control) software levert de IntelliScan XDS de meest geavanceerde, gebruiksvriendelijke, snelle en flexibele document scanning en document verwerkingsoplossing die op dit moment beschikbaar is.

IntelliScan XDS: snelle en hoge resolutie beeldverwerking "Als onderdeel van onze nieuwe generatie IntelliScan document processing suite, bereikt de IntelliScan XDS een nieuw niveau op het gebied van snelheid en hoge resolutie beeldverwerking", stelt Jan Duijsens, General Manager Benelux BancTec. "Met de mogelijkheid om beelden te scannen die met het blote oog onzichtbaar zijn - zoals vingerafdrukken en hoge kwaliteit kleurenfoto's - heeft de IntelliScan XDS haar topklasse opnieuw gedefinieerd. Samen met IntelliScan USC en veel andere mogelijke configuraties, zal IntelliScan XDS de productiviteit verhogen en ruimschoots de investering terugverdienen."

BancTec heeft met de ontwikkeling van de IntelliScan XDS een technologische barrière doorbroken. Nu kunnen er beelden worden gescand met een resolutie van 300 dpi en met een snelheid van 260 pagina's per minuut. Voorheen lag de hoogste productie die haalbaar was onder de 200 pagina's per minuut. Dit maakt de IntelliScan XDS de snelste scanner binnen de branche op dit moment.

De belangrijkste functionaliteiten van de IntelliScan XDS zijn:
* Configuratie mogelijkheden voor het lezen en verwerken van beelden in kleur die variëren van 65 pagina's per minuut met een optische resolutie van 600 dpi tot aan 550 pagina's per minuut met 200 dpi;
* Het gepatenteerde BancTec systeem TurboTime(TM) dat een oplossing biedt voor tijdelijke pieken in de productie dankzij het gebruik van optionele smartcards die de standaard systeemsnelheid kunnen verhogen met 50%. Daardoor wordt voorkomen dat er geïnvesteerd moet worden in overcapaciteit;
* Real time JPEG 2000 output met meer gedetailleerde beeldinformatie binnen kleinere bestanden;
* Verbeterde optiek en belichting - speciaal ontworpen voor 'moeilijke' documenten en foto's - zorgen voor een gelijkmatige belichting van de hele pagina zonder te vervagen of aan kwaliteit in te boeten;
* In één handeling worden images in zowel kleur, zwart-wit als grijstinten gecreëerd.
* Door het 'open track ontwerp' voert deze scanner papier makkelijker door dan elke andere scanner in zijn klasse;
* De meest geavanceerde document feeder in de markt zorgt ervoor dat het voorsorteren en het handmatig invoeren van documenten tot het verleden behoort. Hierdoor kunnen diverse afmetingen papier zoals giro's, enveloppen en folders in één keer worden ingevoerd;
* Een modulair ontwerp dat indien nodig eenvoudig kan worden geüpdate en uitgebreid. De Intelliscan XDS is vanaf juli 2007 beschikbaar en voldoet aan de RoHS standaard van de Europese Unie.

IntelliScan USC: real-time herkenning en verwerking Door de nieuwe interface en de universele scanner controle is de IntelliScan USC software één van de sterkste toepassingen die beschikbaar is. De gebruikers kunnen op eenvoudige wijze scan jobs configureren die documenten weergeven, lezen en classificeren, rangschikken in de gewenste volgorde en goedkeuren. IntelliScan USC kan ook op bestaande hardware - inclusief de kleinere systemen - worden gebruikt. Dit biedt de flexibiliteit die tegenwoordig essentieel is.

De belangrijkste kenmerken van IntelliScan USC zijn:
* Geavanceerde identificatie van diverse formaten documenten en sorteermogelijkheden;
* Gebruiksvriendelijke, grafische weergave van de uit te voeren scan jobs en van de interface tools;
* Enkelvoudige en meervoudige imagebestanden in TIFF, JPEG en JPEG 2000 formaat;
* Remote job verwerking;

* Simulatie uitvoeren als test voor de productieverwerking;
* Binnen een dag operationeel dankzij eenvoudige bediening en training - ondersteund door video instructie;
* Ondersteunt - als aanvulling op de IntelliScan XDS - BanTec's volledige assortiment en andere apparatuur; de Axiome hem3310, de meeste scanners via TWAIN of ISIS, NCR transports en remote scanners.

Als onderdeel van de lancering van de nieuwe Intelliscan producten, heeft BancTec haar succesvolle DocuScan 6000 en de DocuScan 9000 scanners een nieuwe naam gegeven. Deze scanners blijven na de lancering van de IntelliScan XDS in het leveringspakket en ook de support voor deze scanners blijft vanzelfsprekend gehandhaafd. De scanners krijgen de nieuwe namen IntelliScan DS6000 en Intelliscan DS9000.

BancTec - Weverstede 17, 3431 JS Nieuwegein

Tel: 030 - 602 39 00, fax: 030 - 602 39 11
Internet: www.banctec.nl en www.banctec.co.uk

Over BancTec

BancTec biedt softwareoplossingen en diensten op het gebied van systeemintegratie en Business Process Outsourcing (BPO), die organisaties ondersteunen hun bedrijfskritische data- en papierintensieve processen te automatiseren en te stroomlijnen. Sinds de oprichting in 1972 zijn de BancTec-oplossingen wereldwijd al in meer dan 50 landen ingezet en worden minstens 50 miljoen documenten of items dagelijks geregistreerd en verwerkt door systemen van BancTec. De productreeks van BancTec combineert op unieke wijze flexibiliteit, schaalbaarheid en connectiviteit. Het biedt organisaties optimale mogelijkheden om de registratie, verwerking én verzending van hun elektronische en papieren document- en transactiestromen te automatiseren en te structureren. Naast de productreeks levert de organisatie ook hardwareoplossingen en service- en supportdiensten.