PvdA Evert Vermeer Stichting


24 MEI 2007
Stage Europees Coherentieproject bij de Evert Vermeer Stichting te Brussel

De EVS is op zoek naar een stagiair(e) voor haar Coherentie Programma in Brussel, gedurende de periode 3 september tot en met 21 december 2007.

De Evert Vermeer Stichting wil dat zoveel mogelijk Europese beleidsmakers, politici en Europarlementariërs weten wat de effecten van besluiten op hun beleidsterrein betekenen voor de positie van mensen in ontwikkelingslanden. Het doel is dat politici en andere beleidsmakers meer 'coherente' beleidsbeslissingen nemen, waarbij de belangen van mensen uit ontwikkelingslanden worden meegewogen.

Begin 2006 is het Europees coherentieproject in Brussel gelanceerd, waarbij we op de website http://www.eucoherence.org/ voorbeelden hebben beschreven van incoherent Europees beleid. Op deze site zal ook worden bijgehouden welke EU instellingen en welke Europarlementariërs daadwerkelijk iets aan deze gevallen van incoherent beleid willen doen. Op die manier kunnen we beter inzicht krijgen in welke vorderingen er al worden gemaakt en waar het nog beter kan. De EVS is op zoek naar een student(e) die:

- over analytische en onderzoeksvaardigheden beschikt;
- zelfstandig kan werken;

- initiatiefrijk is;

- kennis van de Europese instellingen en besluitvormingsprocedures heeft evenals interesse in Europese politiek;

- beschikt over aantoonbare kennis van en/of affiniteit met internationale samenwerking

- de Franse en Engelse taal goed beheerst

Wat houdt deze stage in?
Je assisteert bij de monitoring van activiteiten van Europarlementariërs en EU instellingen op het gebied van coherentie van beleid (Policy Coherence for Development). Daarnaast houd je op onze website de actuele ontwikkelingen op coherentiedossiers bij. Ook doe je onderzoek naar nieuwe coherentie-cases en assisteer je bij de organisatie van (publieks)activiteiten. De stageperiode loopt van 3 september tot en met 21 december 2007 tot en met eind juni 2007. Je werkt vier dagen per week (28 uur) op het kantoor van de EVS in Brussel.

Wat bieden wij?
Een kans om ervaring op te doen en sfeer te proeven in Brussel. Een goede werksfeer en stagebegeleiding, met veel ruimte voor eigen initiatief. Tijdens deze stage maak je kennis met Europese ontwikkelingsorganisaties en met de Europese politiek. De stagevergoeding bedraagt 230 euro per maand.

Meer informatie?
Else Boonstra: +32 2 743 87 87 of Rachel Castermans: +31 20-5512 129.

Solliciteren?
Mail je motivatiebrief met CV voor 22 juni naar de Evert Vermeer Stichting, t.a.v. Else Boonstra, : eboonstra@evertvermeer.nl. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 2 juli 2007.