Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Arnhem, 24 mei 2007

US Professor Rowell ambassadeur Accoya hout

Titan Wood heeft Professor Roger M. Rowell, wereldwijd de expert op het gebied van houtmodificatie, aangesteld als hoofdwetenschapper en ambassadeur van Accoya hout. Professor Rowell is al veertig jaar werkzaam op het gebied van chemische modificatie en is in het vakgebied één van de meest ervaren en internationaal gerespecteerde wetenschappers. Hij heeft honderden artikelen, meerdere boeken en tientallen afzonderlijke octrooien, op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar hout en andere materialen, op zijn naam staan.

Alhoewel Professor Rowell zich voornamelijk gaat bezighouden met de productie van 'solide' Accoya hout, wordt zijn kennis ook bij de nieuwste productontwikkeling van Titan Wood breed ingezet. Het ontwikkelen van een Accoya technologie voor vezelplaten is een nieuw initiatief van Titan Wood. Het bedrijf doet er al enkele jaren onderzoek naar en heeft wereldwijd reeds contacten gelegd met marktleiders op het gebied van paneelproductie.

Professor Rowell: "Door de jaren heen ben ik telkens weer tot de conclusie gekomen dat het modificeren van hout werkelijk de beste keuze is; het is een betrouwbaar procédé en het gemodificeerde Accoya hout levert buitengewone prestaties. Het is resistent tegen rotting en is tegelijkertijd niet-giftig omdat het acetylatieproces geen stoffen toevoegt die niet van nature al in het hout voorkomen. Ook is het zwel- en krimpgedrag tot praktisch nihil gereduceerd en heeft het hout een superieure weerstand tegen UV-licht waardoor het langer de natuurlijke uitstraling behoudt."

Professor Roger M. Rowell is 'Senior Technical Pioneering Scientist' bij het Amerikaanse departement van 'Agriculture's Forest Products Laboratory' en tevens werkzaam als Professor bij het departement van 'Biological Systems Engineering' aan de Universiteit van Wisconsin - Madison in de USA.

Accoya is een geregistreerd handelsmerk in eigendom van Titan Wood.



Ingezonden persbericht