Time : 14:39:41
Date : 24 May 2007
Sender Name: Xervicepoint

Big Project ondersteunt Limburgse boekhouders en accountants

Nieuw initiatief van Universiteit Hasselt en Sofim verenigt onafhankelijke boekhoudkantoren en accountants in nieuw netwerk

EFRO(*) project werkt achterstand in kennis en tools weg zodat onafhankelijke financiële adviseurs (boekhouders, accountants en fiscalisten) een volledig dienstenpakket kunnen aanbieden. Hierdoor zullen de KMO-klanten een betere service krijgen op het vlak van informatie en ondersteuning.

www.bigpartner.be verschaft weldra alle info over dit initiatief.

Vraag
Net als hun KMO klanten hebben onafhankelijke financiële adviseurs vaak niet de middelen, de mankracht of de instrumenten in huis om de beste informatie van de best mogelijke kwaliteit te verlenen. De vraag is drieledig: het beter beheren van de eigen informatie zowel naar kwaliteit als naar kwantiteit, een betere toegang tot extern aangeboden informatie, een betere verwerking van alle relevante beschikbare informatie tot bruikbare ratio's. Het doel is om de traditionele financiële adviseur om te vormen tot een moderne ondernemer die zijn klanten optimaal begeleidt via diverse dienstverleningsproducten, via samenwerking met collega's etc.

Oplossing
Om zijn rol als vertrouwenspersoon ten volle te kunnen spelen is het van belang dat de onafhankelijke financiële adviseur meer doet dan zich verdiepen in het onderhoud van zijn eigen boekhoudkundige en fiscale kennis. Een verdere professionalisering gekoppeld aan de participatie aan een aanvullend servicenetwerk is nodig.

Netwerking over sectorspecialisaties is nodig om een aantal beperkingen te counteren zoals een strakke deontologie, een eerder individualistische benadering (men ziet zichzelf als vrije beroepers), concurrentiedruk van collega's, niet optimaal gebruik van informatica, gespecialiseerde sectorkennis en beheersmodellen. Zo heeft men weinig kennis over en maakt men weinig gebruik van de "Balanced Scorecard". Deze geeft nochtans een compact overzicht van alle relevante succesfactoren van een onderneming.

Project
Het Big project richt zich tot de meer dan 500 boekhoudkantoren, accountants en fiscalisten in Limburg. Om de behoeften in kaart te brengen start het project met een ruime bevraging van de doelgroep. Op basis hiervan worden nieuwe diensten en tools ontwikkeld en geëvalueerd. Men zal een portal website www.bigpartner.be creëren die het centrale communicatie- en informatieplatform wordt van het concept. Het project wordt mede opgevolgd door een werkgroep van 5 financiële adviseurs die een aantal concepten zal testen waarna het project open wordt gesteld voor alle kantoren.

Dit project is een gezamenlijk initiatief van Sofim en UHasselt in samenwerking met UNIZO. Samen willen zij een participerend en interactienetwerk voor onafhankelijke financiële adviseurs opzetten.

Over Sofim
Naast het sociaal secretariaat biedt Sofim Dienstengroep sociale verzekeringen via VAK, juridisch advies, verzorgt ze het sociaal statuut van zelfstandigen, personeelsadvies en personeelsselectie diensten. Daarnaast is er ook een cel grafische vormgeving , intergeneeskundige diensten en een ondernemersloket.

Informatie over de Sofim Dienstengroep vindt u verder op de website www.sofim.be

Over Uhasselt
Het project wordt ondersteund vanuit de faculteit TEW, in de personen van de Professoren Ghislain Houben en Jeanne Schreurs.

Zij hebben een grote affiniteit met en kennis van het vakgebied waarin zich de diensten situeren die ze mee zullen aanbieden in een expertise netwerk. Daarenboven kunnen ze een aantal systemen en ook relevante informatie beschikbaar stellen in een portaalsite van een expertise netwerk. UHasselt is ook een prioritaire partner in het aanbieden van opleiding en dit zowel via Post Academische Vormings (PAV) programma's als via e-learning cursussen via het internet.

Universiteit Hasselt bereikt u op www.UHasselt.be en specifiek voor dit project: jeanne.schreurs@uhasselt.be en
ghislain.houben@uhasselt.be.

Contactpersoon persbericht,
Jos Meyers, Sofim Dienstengroep, Tel +32 11 26 31 62 jos.meyers@sofim.be

(*) EFRO: Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

URL: http://www.sofim.be
http://www.uhasselt.be
http://www.bigpartner.be