Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 mei 2007

Politie houdt verdachte diefstal bromfiets aan

Almelo

Op 23 mei is een 43-jarige Almeloër aangehouden voor diefstal van een bromfiets van een 38-jarige vrouw uit Almelo.

De politie kreeg omstreeks 17.00 uur een melding, dat aan de Parallelweg in Almelo de bromfiets van de 38-jarige was gestolen. De vrouw zou weten wie hem gestolen had. Op aanwijzing van de vrouw heeft de politie de 43-jarige Almeloër, die veelpleger is, aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor verhoor en verder onderzoek in verzekering gesteld. Ook hield de politie een 71-jarige Almeloër aan die de bromfiets van de veelpleger had gekocht. Hij deed afstand van de bromfiets en agenten namen het vervoermiddel in beslag. Omdat justitie geen grond tot vervolging zag kon de 71-jarige na verhoor het bureau weer verlaten. (07-067254)

Duo aangehouden wegens beledigen agent

Almelo

De politie heeft op woensdag 23 mei omstreeks 20.30 uur een 45-jarige man en een 52-jarige vrouw uit Almelo aangehouden omdat zij in de hal van het politiebureau aan het Baken in Almelo een agent beledigden.

De beiden waren onder invloed van alcohol erg luidruchtig aanwezig in de hal van het politiebureau. Omdat zij ook andere mensen in de hal lastig vielen, werd hen door agenten de deur gewezen. De 45- en de 52-jarige waren het hier niet mee eens en beledigden bij het verlaten van het bureau een agent. Hierop werden beiden aangehouden en overgebracht naar het bureau in Hengelo waar zij ter ontnuchtering zijn ingesloten en in de loop van donderdagochtend gehoord zijn. Daarna konden zij met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (07-067292)

Aanhouding na spoor van vernielingen

Almelo

Op donderdag 24 mei hield de politie een 33-jarige man uit Almelo aan wegens diverse vernielingen aangericht in het centrum van Almelo.

Agenten kregen omstreeks 02.00 uur een melding van vernielingen in het centrum van Almelo. Zij volgden het spoor van de vernielingen welke eindigde op het Marktplein in Almelo. Zij troffen daar de 33-jarige man aan, die behoorlijk gedronken had. Onder andere was in de Galerij een fiets op de grond gegooid. Op het Marktplein waren vier windschermen, een parasol en 3 marktkramen omver gegooid. De 33-jarige werd overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij in de loop van de ochtend gehoord en kon hij even later met een proces-verbaal het bureau verlaten. (07-067382)

Mannen aangehouden na melding geluidsoverlast

Enschede

Aan de W.C. Schoutenstraat in Enschede hield de politie op donderdag 24 mei omstreeks 00.30 uur een 42- en een 38-jarige Enschedeër aangehouden na een melding van geluidsoverlast.

De politie ging na meerdere klachten uit de buurt ter plaatse en hoorde luide muziek en mannenstemmen komen vanaf een perceel aan de W.C. Schoutenstraat. Een 42- en een 38-jarige Enschedeër zaten voor de woning van de 42-jarige alcohol te drinken. Daarbij hadden ze een van de twee radio's, die ze bij zich hadden, hard aan staan. Agenten sommeerden de beide mannen naar binnen te gaan en het rustig te houden. De agenten waren de straat nog niet uit of de muziek ging weer hard aan. Hierop werd het tweetal aangehouden wegens openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde. De radio's werden in beslag genomen. De mannen zijn voor verhoor opgesloten in het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-067376)

Man verdacht van oplichting aangehouden

Enschede

Op woensdag 23 mei omstreeks 14.30 uur hield de politie bij een juwelier aan de Haverstraatpassage in Enschede een 32-jarige Rus aan wegens oplichting van een juwelier in Arnhem.

De 32-jarige kwam die middag bij de juwelier om een gouden sieraad te verkopen. De eigenaar was op de hoogte van een oplichting, daags ervoor bij een juwelier in Arnhem en vertrouwde het niet helemaal. Hij alarmeerde de politie.

Op dinsdag 22 mei was vermoedelijk door dezelfde man een gouden sieraad ingewisseld bij een juwelier in Arnhem. De waarde, enkele duizenden euro's, kreeg de man daar uitbetaald. In een moment van onoplettendheid verwisselde hij echter het gouden sieraad voor een nep gouden sieraad en ging er met de buit vandoor.

Daarop hielden de agenten de Rus, die gezocht werd voor oplichting in Arnhem, aan en droegen hem over aan de politie in Arnhem. Daar is de verdachte voor verder onderzoek opgesloten. (07-067120)

Aanrijding met letsel

Twente

Lattrop

Op de Frensdorferweg in Lattrop vond op woensdag 23 mei omstreeks 10.00 uur een aanrijding met letsel plaats tussen een 76-jarige automobilist uit Lattrop en een 43-jarige automobilist uit Ootmarsum. De beide automobilisten kwamen op de Frensdorferweg in Lattrop frontaal met elkaar in botsing nadat de 76-jarige uit Lattrop door onbekende oorzaak op de linker weghelft terecht kwam. De 76-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Nordhorn gebracht. Van beide auto's, die zijn afgesleept, werden de kentekenbewijzen in beslag genomen. (07-066947)

Oldenzaal

Een 15-jarige bromfietser uit Oldenzaal raakte op woensdag 23 mei omstreeks 13.30 uur gewond, nadat hij door onbekende oorzaak met zijn bromfiets in een bocht op de Harplaan in Oldenzaal uitgleed. De 15-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Op het politiebureau bleek dat de bromfiets niet verzekerd was. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-067097)

Hengelo

Op de Waarbekenweg in Hengelo raakte op 23 mei omstreeks 15.0 uur een 18-jarige meisje gewond, nadat zij met haar fiets tegen een betonnen paaltje fietste en hierbij ten val kwam. De 18-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht.De fiets van het meisje bleek total-loss (07-067199)

Nancy Hanterink: 053-4555588

---- --