Gemeente Roermond

Aantal bezwaarschriften tegen herwaardering panden valt mee

De gemeente Roermond hield begin dit jaar rekening met ± 900 bezwaarschriften tegen de vastgestelde WOZ-waarde (Wet Waardering Onroerende Zaken). Na sluiting van de bezwaartermijn (12 mei jl.) blijkt dat er 714 bezwaarschriften zijn ontvangen. Op het totaal aantal verzonden aanslagbiljetten met een waardebeschikking is dit een percentage van 'slechts' 3,86%. Uit de landelijke tendens was al af te lezen dat het aantal bezwaarschriften tegen de herwaardering van panden in vergelijking met de vorige herwaardering in 2005 ongeveer de helft lager zou uitvallen.

Bij het voor dit jaar geschatte aantal bezwaarschriften werd al rekening gehouden met de uitbreiding van de panden van de voormalige gemeente Swalmen. In maart zijn 18.502 aanslagbiljetten met waardebeschikking verzonden. Na het verstrijken van de bezwaartermijn blijkt dat 714 bezwaarschriften tegen de vastgestelde WOZ-waarde zijn ingediend. Bij de herwaardering in 2005 werden nog ongeveer 1.800 bezwaarschriften tegen de vastgestelde waarde ingediend. Tegen de overige heffingen (afvalstoffenheffing, rioolrecht, reinigingsrecht en hondenbelasting) werden dit jaar 108 bezwaarschriften ingediend.

Wethouder Schreurs van Financiën: "Het beperkt aantal bezwaarschriften is het gevolg van een steeds verder verbeterd gegevensbestand, waarop de waardevaststelling en aanslagoplegging grotendeels is gebaseerd. We zijn dus op de goede weg"! Publicatiedatum: 24.05.2007 Bijgewerkt: 24.05.2007