Gemeente Echt-Susteren


vragen

Waardering voor vrijwilligers Schilberg

Schilbergs Heukske, speelwekrgroep 15 mei 2007 007.jpg

Wethouder Peter Pustjens overhandigde op 15 mei als blijk van waardering de vrijwilligers van werkgroep Sjaelbergs Heukske een fles wijn. Als verrassing ontving de werkgroep ook nog eens vijf voetballen voor de kinderen in de wijk. Regelmatig kwamen zij thuis met een lekke bal. Dat behoort nu tot de verleden tijd.

Al jaren zet de werkgroep Sjaelbergs Heukske zich vrijwillig in voor de speelvoorziening op Schilberg. Ze houden toezicht, controleren toestellen op mankementen en zijn aanspreekpunt voor de gemeente en de bezoekers van de speelvoorziening. Volgens wethouder Pustjens vervullen de leden van werkgroep een voorbeeldfunctie door hun sociale betrokkenheid. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in de wijk. Door hun tomeloze inzet is een speelvoorziening ontstaan die naast de functie spelen voor kinderen ook een belangrijke sociale functie heeft. Jong en oud ontmoeten elkaar op deze centrale plek.

Op de foto staan van links naar rechts:

Wethouder Pustjens, Jo Houben, Angelien Geraets, Riny Geelen, Adrie Oudenaar, Henk Hoogtanders en Geert Martens. Op de foto ontbreekt Jan Kurvers.