Politie Gelderland-Zuid

Vijf aanhoudingen na openlijk geweld

Tiel, 24-05-2007 o Woensdagnacht heeft de politie in Tiel twee vrouwen en drie mannen aangehouden voor openlijk geweld. Twee honden van de verdachten zijn in beslag genomen.

Politieagenten reden omstreeks 17.00 uur naar de Waterstraat. Even daarvoor zou een Tielenaar in die omgeving zijn mishandeld door meerdere personen. Van de verdachten waren enkele persoonsgegevens bekend. Op datzelfde moment kwam de melding bij de politie binnen, dat in de omgeving een leverancier van zijn sigaretten was beroofd door waarschijnlijk hetzelfde groepje mensen.

De verdachten van beide feiten zijn aangehouden. Tijdens de aanhoudingen werd door meerdere verdachten verzet gepleegd tegen de agenten. Twee agenten liepen daarbij licht letsel op en hebben aangifte gedaan van mishandeling. Een verdachte bleef zich gedurende zijn aanwezigheid in het politiebureau zeer recalcitrant gedragen. Hij is door medewerkers van het RIAGG beoordeeld.

Alle verdachten zijn afkomstig uit Tiel en variëren in leeftijd van 18 tot 28 jaar. Twee verdachten (een man en een vrouw) hebben over hun aandeel een verklaring afgelegd. Zij zijn in vrijheid gesteld. De overige drie verdachten worden bij Justitie voorgeleid.

De honden van de verdachten zijn in beslag genomen omdat ze opgezet werden tegen de politieagenten, tijdens hun werkuitoefening. Omdat het vermoedelijk honden betreft van het ras Pitbull, worden ze onderzocht door de Algemene Inspectie Dienst. (01)

Laatst gewijzigd 24-05-2007 15:23 | © Politie Gelderland-Zuid |