Zorgsector kiest massaal voor SDB GROEP uit Leidschendam

24.05.2007 / 15:35 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Sdb groep bv

Sdb groep bv

Zorgsector kiest voor efficiency en continuïteit - 5x5-jarencontracten met SDB Groep

VieCuri Medisch Centrum voor Noord Limburg - Venlo
Na een intensief afwegingsproces heeft VieCuri Medisch Centrum voor Noord Limburg (een ziekenhuis met ca. 2.600 medewerkers) besloten een meerjarige overeenkomst met SDB Groep af te sluiten voor haar salarisverwerking. Het vijfjarencontract dat per 1 januari jl. is aangegaan biedt VieCuri de zekerheid van een correcte salarisverwerking door dé salarisspecialist binnen de sector zorg en welzijn. Dit alles tegen de achtergrond van een zeer interessante prijs/prestatie verhouding. VieCuri maakt enthousiast gebruik van Cura Personeel en Rooster in combinatie met de online salarisverwerking zoals SDB Groep die per januari jl. heeft geïntroduceerd.

Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe - Ermelo
Werkend aan integratie heeft Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe na een uitgebreid selectietraject vol overtuiging gekozen voor het gebruik van SDB-Salaris in combinatie met Cura Personeel en Rooster.
De Zorggroep Noordwest-Veluwe is ontstaan uit een fusie tussen een zevental instellingen op het gebied van de ouderen- en verpleegzorg in de regio Harderwijk, Ermelo en Putten. Binnen een aantal instellingen in de regio Ermelo-Putten werd al enkele jaren naar tevredenheid gebruik gemaakt van SDB-Salaris en Cura Personeel terwijl de fusiepartner uit Harderwijk gebruik maakte van Beaufort/Gemal. De combinatie SDB-Salaris/Cura Personeel bleek zowel functioneel als qua prijs/prestatie beter aan te sluiten bij de wensen van de nieuwe organisatie die meer dan 1.300 medewerkers telt. De (her)implementatie van deze oplossing en de conversie vanuit de Raet omgeving is door een goede projectorganisatie zeer goed verlopen. Het afsluiten van een vijfjarenovereenkomst was dan ook een logische stap voor Zorggroep Noordwest-Veluwe.

Zorggroep Sint Maarten - Denekamp
Zorggroep Sint Maarten is ontstaan uit een fusie tussen VVTO en Stichting Huize Noord-Deurningen (SHN). De snel groeiende organisatie omvat inmiddels meer dan 2.200 medewerkers en opereert vanuit verschillende locaties verdeeld over heel Nederland maar met een sterke concentratie in het Oosten van ons land. Zoals in vele fusietrajecten moest ook hier een keuze worden gemaakt voor één organisatiebreed in te zetten HRM en salarissysteem. VVTO maakte gebruik van Beaufort/Gemal terwijl SHN SDB-Salaris in combinatie met /Cura Personeel en Rooster gebruikte. Ook de Zorggroep Sint Maarten heeft er na een uitgebreid onderzoek bewust voor gekozen SDB-Salaris/Cura binnen de gehele organisatie toe te passen. Een keuze voor de lange termijn. Vandaar dat Suze Lentferink (hoofd P&O) en Harry Siemerink (lid Raad van Bestuur) onlangs op het kantoor van de SDB Groep een overeenkomst voor een periode van vijf jaren hebben afgesloten. En passant woonden ze diezelfde middag ook nog het seminar 'Internet in de zorgsector: visie of fictie?' bij.

Stichting Vughterstede - Vught
Ook bij de Stichting Vughterstede heeft men de meerwaarde van een langetermijncontract met SDB Groep onderkend. De stichting exploiteert drie verzorgingshuizen in Vught, van waaruit door ruim driehonderd medewerkers en een groot aantal vrijwilligers aan meer dan vijfhonderd ouderen zorg en diensten worden geboden. Daarnaast is vorig jaar begonnen met de realisering van een nieuw zorgcomplex. Voor de duur van vijf jaar zal SDB Groep de salarisverwerking van de ruim 320 medewerkers verzorgen.

Riethorst/Stromenland - Raamsdonksveer
In Raamsdonksveer, Werkendam en omstreken zijn de Stichting Stromenland en Stichting De Riethorst per 1 januari jl. officieel samengegaan onder de nieuwe naam De Riethorst Stromenland. Beide organisaties voor ouderenzorg hebben hun sporen meer dan verdiend in Noord-Brabant. Door de fusie bestond ook hier behoefte aan stroomlijning van de diverse ondersteunende processen. Daarom heeft de nieuwe organisatie, die werk biedt aan ruim
1.000 medewerkers en circa 500 vrijwilligers, besloten de salarisverwerking op basis van een vijfjarencontract bij SDB Groep onder te brengen.
Voorheen maakte De Riethorst gebruik van Gemal (Raet) terwijl men binnen Stromenland al jaren naar volle tevredenheid gebruik maakte van SDB-Salaris. Hoewel de overgang naar één geïntegreerd systeem op zich een hele stap was, is de migratie en conversie door een goede voorbereiding en begeleiding, uitermate soepel en zonder noemenswaardige problemen verlopen. De onlangs door SDB Groep geïntroduceerde online salarisverwerking biedt in combinatie met de digitalisering van de output, de nieuwe organisatie zeer veel voordelen.

Meer informatie : SDB GROEP B.V. te Leidschendam - www.sdbgroep.nl - Telefoon 070 357 08
00 - Dhr. G.G. Hogenboom - Manager Marketing & Communicatie