Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 24-05-2007

Huiselijk geweld

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagavond in een woning in s-Hertogenbosch een 40 jarige man uit Heerewaarden aangehouden. Hij wordt verdacht van huisvredebreuk, mishandeling en vernieling, gepleegd tegen en ten nadele van zijn 36 jarige echtgenote.

Politie houdt verdachte van bedreiging aan

Uden Woensdagavond heeft de politie aan het busstation aan de Leeuweriksweg in Uden een 18 jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht die avond zijn 15 jarige ex-vriendin met een vlindermes te hebben bedreigd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man verzet zich bij aanhouding

s-Hertogenbosch Woensdagavond heeft de politie tegen een 51 jarige inwoner van s-Hertogenbosch pepperspray moeten gebruiken om zijn verzet tegen zijn aanhouding te stoppen. De man stond in beschonken toestand op de Zuid Willemsvaart te urineren en kreeg een proces-verbaal. Toen bij nader onderzoek werd vastgesteld dat hij ook nog een bedrag van 186 euro aan openstaande boetes moest betalen werd hij aangehouden. Daarbij verzette hij zich heftig. Na het gebruik van de pepperspray kon de verdachte worden overmeesterd. Hij is ingesloten.

Politie arresteert verdachte van inbraak

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie aan het Wielsem in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 40 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht te hebben ingebroken in een sportcomplex aan genoemde straat. Er waren drie tapkranen opgezet waardoor ongeveer 120 liter bier wegstroomde. Verder waren er diverse flessen sterke drank weggenomen. De politie zag de verdachte met de gestolen flessen sterke drank in de nabijheid van het complex in het gras liggen. Hij is ingesloten.

Grote schade aan schoolgebouw. Politie vraagt informatie.

s-Hertogenbosch De schade die in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 mei is toegebracht aan het Sint Janslyceum is vastgesteld op een bedrag van ongeveer 14.500 euro, waaronder 2500 euro aan schoonmaakkosten van de diverse bekladdingen met allerhande soort verf en het gooien van eieren. De overige kosten zijn het gevolg van een 6 tal ruiten waaronder twee kostbare glas-in-lood ramen.

De politie heeft in genoemde nacht zes jongeren uit s-Hertogenbosch en Sint Michielsgestel aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen aan genoemde school. Zij zijn allen verhoord en de volgende in vrijheid gesteld. De politie gaat er tot nu toe van uit, dat de vernielingen te maken hebben met de viering van de Laatste School Dag door studenten van de school. Het schoolbestuur heeft aangifte gedaan.

Het onderzoek duurt nog. De politie wil graag in contact komen met personen die informatie kunnen verstrekken welke met de vernielingen in verband kan worden gebracht. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Bosch 0900-8844.

Getuigen die liever anoniem willen blijven kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Verdachte van inbraak aangehouden

Velp/Uden In de nacht van woensdag op donderdag is door medewerkers van de Koninklijke Marechaussee een 20 jarige inwoner van Uden aangehouden.

Hij wordt er van verdacht samen met andere Udenaren te hebben ingebroken in een leegstaand pand aan de Tolschestraat in Velp. Zij hadden het kennelijk gemunt op koper en ijzer. In het pand zijn veel vernielingen aangericht. Zo zijn er onder meer tientallen wasbakken kapot geslagen om de kranen daarvan los te krijgen.

Getuigen hebben de verdachten betrapt. De inbrekers sloegen toen in een personenauto op de vlucht sloegen. De auto werd later opgemerkt door de Marechaussee. De bestuurder ging er toen met hoge snelheid vandoor, maar kon uiteindelijk op de Ringbaan Noord worden aangehouden. Zij twee passagiers wisten te ontkomen.

Verkeersongeval met letsel

Erp Donderdagmorgen gebeurde er op de kruising van de Trentweg met de Boerdonksedijk een verkeersongeval waarbij een 64 jarige motorrijder uit Erp gewond raakte. Hij is met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis in Nijmegen.

Een vrachtauto, bestuurd door een 28 jarige man uit Lieshout reed vanaf de Trentweg de Boerdonksedijk op en sloeg linksaf in de richting van Erp.

Vanuit de richting Erp naderde de motorrijder die tegen de achterwielen van de vrachtauto botste. Ambulance en traumaheli zijn ter plaatse geweest. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis.

Winkeldiefstal

Uden Donderdagmiddag is in een winkel aan de Marktstraat een 24 jarige vrouw uit Uden aangehouden. De vrouw had een handtas ter waarde van 155 euro en een kledingstuk ter waarde van 29,95 euro weggenomen maar werd door personeel betrapt. Zij is overgedragen aan de politie.

Vier verdachten aangehouden met gestolen Bobcat

Heeswijk Dinther/Uden De politie heeft woensdagavond op de Kanaaldijk Noord onder Heeswijk Dinther vier mannen, een 30 jarige inwoner van Heeswijk-Dinther en drie Udenaren van 33, 23 en 44 jaar gearresteerd. Twee van hen reden in een bestelauto met aanhanger waarop een zogenaamde Bobcat, een minigraafmachine, stond. De twee anderen reden er kort achter.

De Bobcat bleek tussen 18 en 21 mei te zijn gestolen in Gelderland. De vier, die bij de politie bekend staan als veelpleger, zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Blaastest geweigerd rijbewijs ingevorderd

Oss In de nacht van woensdag op donderdag is op de Spoorlaan in zijn woonplaats Oss een 34 jarige automobilist aangehouden. De man was onder invloed van alcoholhoudende drank maar weigerde mee te werken aan een ademanalyseonderzoek. Er is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Hennepkwekerij opgerold

Grave De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Oliestraat in Grave een omvangrijke hennepkwekerij opgerold. In de drie slaapkamers van de woning werden bij elkaar ongeveer 600 hennepplanten gekweekt. De kwekerij is door de politie ontmanteld. De politie hield een 34 jarige man uit Nijmegen aan die de huurder van de woning was en tevens eigenaar van de kwekerij. De man is na zijn verhoor in vrijheid gesteld.

Laatst gewijzigd 24-05-2007 15:32 | © Politie Brabant-Noord