Gemeente Woerden


* Persberichten

Burgemeester op werkbezoek

23 mei 2007
Burgemeester Hans Schmidt is samen met een groep vrijwilligers op werkbezoek in Hongarije, Roemenië en de Oekraïne. Daar bezoeken zij een aantal plaatsen die, vaak al jaren, hulp ontvangen vanuit Woerden. Het belooft een leerzame reis te worden.
Wat is het programma?
Donderdagavond 10 mei vertrok de bus naar de Oekraïne en Roemenie een druk en veelzijdig programma tegemoet. Waaronder Tirgu Lapus dat al 15 jaar hulp uit Woerden ontvangt en Sieu, een arme plattelandsgemeente, dat sinds vorig jaar hulp ontvangt. De mensen die de hulp ontvangen, willen de vrijwilligers die zich voor hen inspannen graag persoonlijk ontmoeten.

Een greep uit de vele projecten en contacten die bezocht zullen worden:

* een jongensweeshuis en bejaardencentrum (Hongarije),in Vinogradiv, Hongarije

* het diaconale centrum en ziekenhuis in Beregszasz, Oekraïne
* scholen met bijbehorende internaten in Sighetu, Roemenie
* de Lords Army, de nieuwe zigeunerschool en het ziekenhuis in de plaats Tirgu Lapus, Roemenie

Een verrijkend contact
Deze reis geeft een goed beeld van de situatie ter plaatse, zo kan iedereen met eigen ogen zien wat het resultaat is van de hulp in de afgelopen jaren. Voor de burgemeester is het een goede manier kennis te nemen van het werk dat gedaan wordt en de contacten die er zijn.

Naast de vrijwilligersprojecten heeft de burgemeester een aantal ontmoetingen met collega bestuurders. Hierdoor zal er en nauwere band van Woerden met betreffende steden ontstaan. Een verrijkend conctact voor iedereen.

Meer lezen?
Op 'roemeniereis.punt.nl' houden vrijwilligers een weblog bij, deze beschrijft in chronologische volgorde de bezochte projecten die ondersteund worden. Neem ook eens een kijkje op de website van 'Stichting woerden helpt Roemenie en Oekrainie'.


* Roemeniereis.punt.nl

* Stichting woerden helpt Roemenie en Oekrainie.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |