Nederlands Architectuurinstituut

Rotterdam, 24 mei 2007

AM partner van het Nederlands Architectuurinstituut

AM en het Nederlands Architectuurinstituut zijn vandaag, donderdag 24 mei, een partnerschap aangegaan. Mariet Schoenmakers, directeur AM Concepts, Michel Westbeek, directeur in- en externe communicatie van AM, en Ole Bouman, directeur van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), hebben vanochtend de samenwerkingsovereenkomst getekend. AM, ontwikkelaar van woonomgevingen, stedelijke centra, kantoren(parken) en winkelcentra, is hiermee een van de partners van het NAi geworden. Het eerste grote project waaraan AM zich in de nieuwe samenwerking als hoofdsponsor verbindt, is de tentoonstelling 'Le Corbusier - De kunst van architectuur' over het oeuvre van de bekendste architect van de twintigste eeuw. De wereldpremière van deze tentoonstelling vindt aanstaande zaterdag, 26 mei, plaats in het NAi te Rotterdam.

AM is sinds 2002 structureel sponsor van het NAi. Met het nu ingetreden partnerschap ondersteunt gebiedsontwikkelaar AM het NAi als politiek onafhankelijk platform waar thema's aan de orde komen die leiden tot ruimtelijke kwaliteit. Een van de activiteiten die AM en het NAi in dit partnerschap voortzetten is de AM NAi Prijs, een tweejaarlijkse prijs voor het beste gebouw van een jonge architect, waarmee AM en het NAi proberen de zichtbaarheid van jonge architecten te vergroten en hun kansen om bijzondere architectuur te realiseren te verruimen.

Toekomst
AM ontwikkelt inspirerende en duurzame gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. Zij versterkt hiermee zowel de stedelijke omgeving als het landelijk gebied. AM fungeert als strategische en betrokken partner van onder meer overheden, maatschappelijke organisaties, institutionele beleggers en woningcorporaties. Tevens betrekt zij consumenten actief en vroegtijdig bij de planvorming. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Vanuit het grote belang dat zij hecht aan vernieuwende architectuur wil AM partner zijn van het NAi en betrokken zijn bij het opstellen van de agenda voor de toekomst.
---

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunnen journalisten zich wenden tot de persafdeling van het team Marketing en Communicatie van het NAi:
Afdeling Marketing & Communicatie, tel 010-4401255, 4401235 of 4401271 fax 010-4366975, e-mail press@nai.nl

Voor meer informatie over AM:
Michel Westbeek, directeur in- en externe communicatie, telefoon 030 609 72 52. Zie ook: www.am.nl