KNHS


La Cru krijgt rust
22 mei 2007
Jan van Beek met La Cru

Ermelo (KNHS)- De merrie La Cru, die vorig jaar onder Jan van Beek succesvol was en sinds enkele maanden door Alice Naber gereden werd, krijgt een rustpauze.

Alice Naber; La Cru is absoluut niet kreupel maar ook niet optimaal gezond. Ze kan nu best kleine wedstrijden lopen maar daarvoor is ze niet bij mij. Voor een flinke driester is ze gewoon niet fit genoeg en ik wil geen enkel risico nemen. Het is heel jammer maar de realiteit. Het plan is om de merrie dit jaar te laten dekken en dan volgend jaar verder te kijken hoe het met haar gaat.

Eigenaresse Rosanna Ansems heeft de merrie inmiddels al weer thuis staan. La Cru heeft in het verleden een aantal kleine blessures opgelopen waar ze niet helemaal van hersteld is, nu nemen we daar alle tijd voor. De klik met Alice was er zeker en La Cru is welkom in haar stal maar voor nu maken we even een pas op de plaats. Rosanna heeft al een nakomeling van La Cru en dat is een heel fijn paard. Deze inmiddels vijfjarige hengst is zelfs in Oldenburg goedgekeurd en stamt van de dressuurhengst Royal Dance. Ook nu heeft Ansems weer een dressuurhengst op het oog, ze zal proberen La Cru drachtig te krijgen van de bekende Duitse hengst Don Schuffro. Voor mij is La Cru een super dressuurpaard en ik heb verder geen ambities in de spring- of eventingsport, licht ze haar keuze toe.

Foto: Jacob Melissen