Ingezonden persbericht


Rotterdam, 24 mei 2007

Matthieu van Roermund benoemd tot nieuwe voorzitter CBRB-Barge Operators

Op 23 mei jl. heeft de ledenvergadering van de CBRB Containeroperators (CoBiVa-operators) unaniem Matthieu van Roermund tot extern voorzitter benoemd. Met onmiddellijke ingang zal hij hét aanspreekpunt zijn voor de bedrijfstak containerbinnenvaart richting markt, havenbedrijven, overheden en kennisinstituten. De heer van Roermund is een expert op het gebied van transport en logistiek, met name m.b.t. het intermodale spoorvervoer en het vervoer van containers per binnenvaart. Sinds 1998 werkt hij als onafhankelijk adviseur. Daarvoor was hij twee decennia in dienst van ECT.

Het doel van de aanstelling van Matthieu van Roermund is om de eenheid, de professionaliteit en daarmee het imago van de bedrijfstak CoBiVa te versterken en om de groei van de containerbinnenvaart, ook in de modal-split van het achterlandvervoer van de westhavens, krachtig te bevorderen. Samen met de merchant en carrier klanten van de containerbinnenvaart, de havenbedrijven van Rotterdam, Antwerpen, Amsterdam en de tussenliggende zeehavens, de inland terminals en de overheid zal hij streven naar verbetering van het CoBiVa-product en de infrastructuur voor de CoBiVa (overslag).

Het CBRB verenigt het grootste deel van de CoBiVa-operators die binnenvaartdiensten aanbieden op de Rijnvaart, Rotterdam-Antwerpenvaart en Beneluxvaart. In 2007 zal het totaal vervoerd volume van de CoBiVa in zijn geheel de 4 miljoen TEU naderen.

Noot voor de redactie (