Ingezonden persbericht


CA ONTSLAGEN VAN OVERHEIDSTOEZICHT OP BOEKHOUDING

Rechtbank heeft alle lopende aanklachten ingetrokken

Nieuwegein, 24 mei 2007 - CA heeft voldaan aan de voorwaarden van de Deferred Prosecution Agreement (DPA) die het bedrijf in september 2004 opgelegd kreeg naar aanleiding van onrechtmatigheden in de boekhouding.

Op basis van een onafhankelijk onderzoeksrapport gedateerd op 1 mei 2007 beargumenteerde de aanklager van het Eastern District of New York (USAO) in een rechtszitting dat CA voldaan heeft aan de gestelde eisen van de DPA. Rechter I. Leo Glasser trok vervolgens alle lopende aanklachten tegen CA in.

"De beëindiging van de DPA is het resultaat van de bereidheid van de overheid om CA onder de DPA te laten opereren en de sterke wil en bereidheid van alle CA-medewerkers om aan de door de overheid gestelde eisen te voldoen. Dit is een hele goede stap geweest voor ons bedrijf", zegt Lewis Ranieri, voorzitter van de Raad van Bestuur van CA. "We willen de onafhankelijke inspecteur bedanken voor zijn hulp bij het identificeren en adresseren van alle DPA-eisen en het versterken van onze interne controles en compliance."

John Swainson, Chief Executive Officer en President van CA, zegt dat het bedrijf zichzelf verplicht om te blijven investeren in de beste controles en compliance. "We zullen ons blijven inzetten, ook al hebben we nu voldaan aan de eisen van de DPA. We blijven eisen stellen aan transparantie, ethisch gedrag en integriteit", zegt John Swainson. "Om aan de eisen van DPA tegemoet te komen heeft CA grote stappen ondernomen om zijn bedrijfssystemen, processen en procedures op orde te brengen. Dit maakt het voor CA mogelijk om verder te groeien en waarde te creëren voor aandeelhouders, klanten en medewerkers."

"We gaan vooruit met een vernieuwde daadkracht, enthousiasme en toewijding om één van de meest succesvolle softwarebedrijven ter wereld te worden", zegt Swainson. "We kunnen dit hoofdstuk nu achter ons laten en onze tijd en energie besteden aan onze klanten en ons bedrijf. In de afgelopen twee jaar hebben we veel gedaan om het bedrijf op een duurzame manier te laten groeien. In de toekomst zullen we ons hier nog meer voor inspannen."

De DPA werd in 2004 ingesteld ten gevolge van onrechtmatigheden in de boekhouding door enkele voormalige executives van CA. Zij hadden verzuimd om de omzet van bepaalde licentie-overeenkomsten in het juiste kwartaal te rapporteren en het onderzoek van de overheid naar deze '35-dagen maand praktijk' belemmerd.

(398 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CA
CA (NYSE:CA), één van 's werelds grootste IT-management softwarebedrijven, integreert en vereenvoudigt het management voor ondernemingsbrede IT. CA is opgericht in 1976, heeft zijn hoofdkantoor in Islandia. N.Y. en is actief in meer dan 140 landen. Voor meer informatie, zie http://ca.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS, PR bureau: Tel : 040-235 46 00 Fax 040-235 46 01 E-mail : maudg@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Mika Lassen, CA: E-mail: mika.lassen@ca.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com