Ingezonden persbericht


McAfee helpt bij beter begrip van image spam

Onderzoek wijst uit dat 50 procent van het totale spamverkeer in 2006 uit image spam bestond, maar de trend lijkt in 2007 over zijn hoogtepunt heen te raken

Amsterdam, 24 mei 2007 - McAfee, Inc. (NYSE: MFE) maakt vandaag de publicatie bekend van "Image Spam: The New Email Scourge", een whitepaper over image spam, waarin wordt beschreven hoe het verschijnsel zich heeft ontwikkeld, waarom het voor de meeste spam-filters moeilijker is te ontdekken dan tekst-spam en wat McAfeeâ doet om het probleem te helpen bestrijden. De nieuwe whitepaper kan worden gedownload via het McAfee Threat Center: http://www.mcafee.com/us/threat_center/default.asp.

Van het totale volume spam dat in 2006 wereldwijd werd ontvangen, bestond zo'n 50 procent uit image spam ten opzichte van slechts vijf procent in 2005. Recente cijfers wijzen echter al weer in de richting van een daling naar ongeveer 20 procent, wat zou kunnen betekenen dat image spammers de afbeeldingen niet langer rechtstreeks insluiten in hun e-mails, maar in plaats daarvan kiezen voor koppelingen naar host-sites.

"Image spam wordt steeds vaker gebruikt om mensen te verleiden tot het bekijken van pornografische afbeeldingen, handelen in spotgoedkope aandelen, de zogenaamde penny stocks, en meedoen aan schimmige opzetjes om snel rijk te worden," zegt Jeff Green, senior vice president van McAfee Avertâ Labs. "Het is een effectieve methode om, moeilijk te detecteren, spam-mails te versturen naar grote aantallen ontvangers, en daardoor kan het een uiterst lucratieve bezigheid zijn. Het is moeilijk te voorspellen of deze vorm van spam in 2007 echt verder achteruit zal gaan, maar wij blijven ervan overtuigd dat vergelijkbare technieken ook in de toekomst zullen worden toegepast om spam-filters te omzeilen."

Image spam is moeilijk te onderscheiden van reguliere e-mail omdat de tekst in deze berichten onderdeel uitmaakt van afbeeldingen in .jpg of .gif-formaat. Binnen een bepaalde spam-campagne lijken die afbeeldingen meestal allemaal op elkaar, maar in feite is elke afbeelding volkomen uniek, wat detectie lastiger maakt.

Desondanks heeft McAfee een aantal methoden ontwikkeld om ook de meest recente vormen van image spam accuraat en anticiperend te detecteren. Meer informatie vindt u op www.mcafee.com.

McAfee Avert Labs
McAfee Avert Labs is een van de grootste onderzoeksorganisaties op het gebied van anti-virus- en kwetsbaarheidsresearch ter wereld, met medewerkers in 16 landen over de hele wereld. Er wordt research van topkwaliteit geleverd ten aanzien van de totale materie van virussen en malafide code, aangevuld met uitgebreide expertise op het terrein van intrusion prevention en systeemkwetsbaarheid.

Over McAfee, Inc.
McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, California (V.S.) is marktleider op het gebied van Intrusion Prevention en Risk Management solutions. McAfee biedt innovatieve en bewezen solutions en services die systemen en netwerken wereldwijd beschermen. Met McAfee's ongeëvenaarde expertise op beveiligingsgebied kunnen particuliere klanten, ondernemingen, (semi)overheidsinstellingen en service providers aanvallen blokkeren, verstoringen vermijden en hun beveiligingsstatus voortdurend bewaken en verbeteren. Meer informatie vindt u op http://www.mcafee.com .

###

NOTE: McAfee is a registered trademark of McAfee, Inc. and/or its affiliates in the U.S. and/or other countries. McAfee Red in connection with security is distinctive of McAfee brand products. All other registered and unregistered trademarks herein are the sole property of their respective owners. (c) 2006 - 2007 McAfee, Inc. All rights reserved.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Karin Schop
Tel: 020-5304347
E-mail: Karin.schop@text100.nl