Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (24/05)

OOSTERHOUT NB, 24 mei 2007

Twee personen opgepakt voor het laten ontsnappen van paarden

GEERTRUIDENBERG: Zondagavond 29 april ontsnapten twee Fjordpaarden uit een weiland aan de Peuzelaar. De dieren werden de volgende ochtend (maandagochtend 30 mei 2007om 06.30) teruggevonden en gevangen. Een paard was tijdens het avontuur door nog onduidelijke oorzaak gewond geraakt. De verwonding bestond uit een striem op de bil en een snijwond van circa 35 cm op de onderbuik Al snel bleek dat de ontsnapping niet op toeval berustte. Eén van de eigenaren van de paarden kreeg namelijk msn-berichten via de computer en sms-jes op haar mobiele telefoon, waaruit bleek dat de dieren bewust waren vrijgelaten door onbekenden. In de digitale berichten werden ook de nodige bedreigingen geuit richting de eigenaresse. De 20-jarige vrouw deed aangifte bij de politie, waarna een onderzoek volgde. Op dinsdag 22 mei volgde de arrestatie van twee verdachten.

Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Oosterhout en een 21-jarige man uit Raamsdonksveer.
Het duo bekende tijdens verhoor dat ze de omheining van de wei bewust hadden opengezet om de paarden te laten ontsnappen. Ook was het tweetal verantwoordelijk voor de dreigberichten die daarna naar de aangeefster gestuurd werden. Aan hun motieven ligt een ruzie in de relationele sfeer ten grondslag. De politie heeft op korte termijn een gesprek gearrangeerd tussen de aangeefster en beide verdachten. Bij dit gesprek zal ook de wijkagent aanwezig zijn. Tegen de twee verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Politie arresteert drie minderjarigen voor woninginbraak Waalwijk

WAALWIJK: De politie heeft drie minderjarigen uit Waalwijk opgepakt over verdenking van inbraak. Het misdrijf werd gepleegd op maandag 7 mei op klaarlichte dag in een woning aan de Wim Sonneveldstraat. Bij deze inbraak verdween een geldbedrag en een laptop. Het rechercheonderzoek dat volgde leverde voldoende aanwijzingen en tips op om tot arrestatie van de drie veertienjarige jongens over te gaan. Die arrestaties vonden plaats op dinsdag 22 mei, waarna de jongens werden ingesloten en in verzekering gesteld.
Uit de verhoren is komen vast te staan dat het trio ook verantwoordelijk is voor een inbraakpoging bij een woning in Waspik. Onderzocht wordt of de jongens wellicht nog meer op hun kerfstok hebben.

Arrestatie na huiselijk geweld

WAALWIJK: Woensdagavond 23 mei heeft de politie een 14-jarige jongen uit Waalwijk aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De knul bedreigde aan het einde van de middag familieleden met een groot keukenmes. Zijn moeder en een oudere broer grepen in om erger te voorkomen. De jongen ging er daarna vandoor. Later op de avond is hij alsnog aangehouden. De jongen is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten en zit nog vast.

Graffiti op bouwkeet

WAALWIJK: Omwonenden meldden de politie dat twee jongens graffiti spoten op een bouwkeet op het Sint Jansplein in Waalwijk. Dat gebeurde donderdagnacht 24 mei rond 01.00 uur. De gewaarschuwde agenten zagen kans om een van de vermoedelijke daders te achterhalen. Hij had resten van verf op zijn handen zitten die exact overeen kwamen met de gespoten verf op de bouwkeet. De verdachte ontkende iets met de illegale kunstuiting te maken te hebben. De 19-jarige Waalwijker moest mee naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Beschonken beginnend bestuurder

DUSSEN: In de nacht van woensdag 23 mei op donderdag 24 mei 2007 controleerde de politie op de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 01.20 uur op de Diebracht in Dussen. De 21-jarige bestuurder had alcohol gedronken en om die reden werd de man gearresteerd. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 95 ug/l, terwijl in zijn geval (beginnende bestuurder) 88 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van een uur opgelegd.

Iedereen die voor het eerst een rijbewijs haalt, is de eerste vijf jaar een zogenaamde Beginnende bestuurder. Voor beginnende bestuurders gelden strengere regels dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Bij beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Letsel bij kleine kettingbotsing

KAATSHEUVEL: Een 35-jarige automobiliste raakte gewond bij een verkeersongeval op de Europalaan. Het ongeluk gebeurde woensdagavond 23 april om 18.20 uur. De vrouw stond vooraan in de rij van drie gebotste autos. De veroorzaakster was een 35-jarige vrouw uit Berkel-Rodenrijs. Zij botste op haar voorganger, een 54-jarige man uit De Hoorn.
Door de klap werd de middelste auto tegen de voorste auto gedrukt. Het slachtoffer klaagde over pijn in aan haar rug wat uitstraalde naar haar benen. De politie liet voor alle zekerheid een ambulance ter plaatse komen, waarmee de vrouw naar het ziekenhuis is overgebracht.

Cafébaas overloopt inbreker

RAAMSDONK: In de nacht van woensdag 23 mei op donderdag 24 mei is er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Stationsstraat in Raamsdonk. Het misdrijf vond plaats tussen 02.30 uur en 03.00 uur. In de lokaliteit werden gokkasten opengebroken. Het aanwezige geld werd vervolgens uit de geldlades gestolen. De eigenaar van het café betrapte de dader op heterdaad. Die zag echter kans om te ontkomen, waarbij hij enkele honderden euros meenam. De politie nam een aangifte op en stelt een nader onderzoek in.

Politie ontdekt bij toeval hennepkwekerij

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie verleende donderdag 24 mei assistentie aan een deurwaarder bij de ontruiming van een huurwoning aan de Victor Slingerlandstraat.
In de woning werd niemand aangetroffen. Wel stuitte de politie op een hennepkwekerij. De plantage was ingericht op de zolderverdieping van de woning. In totaal stonden er 210 hennepplanten en bleek er sprake te zijn van illegale afname van elektriciteit.
In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten werden voor de bewijsvoering bemonsterd. De deurwaarder heeft samen met de gemeente en woningbouwvereniging daarna de woning verder ontruimd vanwege een civiele kwestie. De politie is op zoek naar de huurders van de woning om duidelijkheid te krijgen over wie er verantwoordelijk was voor de hennepkwekerij.

Auteur: Jeroen Steenmeijer