GroenLinks

GroenLinks op pad voor "Openheid over Irak"

24 mei 2007

Honderden vrijwilligers van GroenLinks gaan de komende twee weken de straat op om handtekeningen te verzamelen voor de actie "Openheid over Irak". Tijdens het Pinksterweekend zijn teams aanwezig bij het Dunya Festival en Pinkpop. In Landgraaf is ook GroenLinks-Kamerlid Mariko Peters aanwezig. Op donderdag 7 juni verzamelen GroenLinks-vrijwilligers handtekeningen bij zoveel mogelijk NS-stations.

De handtekeningen voor Openheid over Irak worden aangeboden aan de nieuwe Eerste Kamer die op 12 juni geïnstalleerd wordt. GroenLinks vindt dat er een onafhankelijk onderzoek naar de Nederlandse steun voor de inval in Irak moet komen. Samen met het burgerinitiatief "Openheid over Irak" worden handtekeningen verzameld. De handtekeningen zijn bedoeld om de (nieuwe) Eerste Kamer op te roepen tot een onderzoek naar de steun voor de oorlog in Irak.

Pinkpop (26, 27 en 28 mei)
Van zaterdag tot en maandag is een GroenLinks-team aanwezig met een stand op het terrein van de openluchtbioscoop van Pinkpop. Kamerlid Mariko Peters is maandag 28 mei aanwezig van 13.00-14.30 uur.

Dunya Festival Rotterdam (27 mei)
Ook op het wereldfestival Dunya in Rotterdam is GroenLinks aanwezig. Het festival is op zondag 27 mei en vindt plaats in het Park naast de Euromast.

Actie met een wrak uit Irak (1 juni)
De Bazaar (zie www.waronerror.nl) haalt hét symbool van de angst en vernietiging in Irak naar Nederland: het wrak van een bomauto uit Bagdad.
Op vrijdag 1 juni, 16.00 uur organiseert de Bazaar op het Leidseplein in Amsterdam een korte actie bij het autowrak met onder meer Femke Halsema en Abdelkader Benali.

Stationsactie (7 juni)
Op donderdag 7 juni, iets minder dan een week voor de installatie van de nieuwe Eerste Kamer, begint een laatste 'offensief' voor het verzamelen van handtekeningen. Vrijwilligers uit tientallen GroenLinks-afdelingen zijn dan 's ochtends aanwezig bij NS-stations om het publiek te informeren.

Informatie en contact
Meer informatie over de actie(s) is te verkrijgen bij Jaap de Bruijn, campagnemanager van GroenLinks. Telefoon: 06-54601814.

Zie ook:
www.groenlinks.nl/irak of
www.openheidoverirak.nu